Радостин Кирилов, експерт в онлайн търговията и консултант за офис

...
Радостин Кирилов, експерт в онлайн търговията и консултант за офис
Коментари Харесай

Няколко любопитни факта за СТОЛА


Радостин Кирилов, специалист в онлайн търговията и съветник за офис обзавеждане, споделя няколко любопитни обстоятелството за столовете:

Какви столове харесват мъжете и какви дамите?

Мъжете харесват малко по-футуристични произведения и имат афинитет към атрактивния дизайн. Обикновено са привлечени от нетрадиционни модели, обичат да има като материал повече хром (той подсигурява издръжливост и има антикорозионни свойства). Обичат да наблюдават инженерните нововъведения.

Жените нормално не гледат толкоз софтуерните екстри, а разчитат повече на усета си, на метода, по който се усещат, като седнат на определения модел и слушат интуицията си. Падат си по по-класическия дизайн. Те избират по-нежен дизайн и с по-малко механизми. Освен това съблюдават столът да не е толкоз тежък.

Има ли специфични столове за бременни дами в офиса?

По-големите компании, да вземем за пример с по 100 – 200 чиновници, оборудват офис пространствата и със столове за работещи дами по време на бременност. Те избират столове, предопределени за релакс, на които дамата в състояние да почива понякога, защото бременните имат потребност от промяна на позата по-често, а правостоящото състояние не им е комфортно. Столовете вид топки или барбарони, където дамата може да се отпуска и да заобикаля напрежението, са извънредно подобаващи.

Защо в офисите е традиция столовете да са идентични от психическа позиция?

Една от най-важните аргументи е чисто психическа. Целта е да се заобикаля взаимното съпоставяне сред чиновниците и те да се усещат равнопоставени. Във компаниите постоянно съществува феноменът текучество и по тази причина столовете се унифицират. Преди да се заредят с нова партида столове, някои компании дават опция на чиновниците си да тестват разнообразни модели и посредством гласоподаване се избира най-предпочитания.

Защо е значимо да се раздвижваме в сред интервалите на седене?

След като прекарваме по 8 до 10 часа дневно на офис стол, е хубаво да ставаме през 40 до 60 минути и да създадем къса разходка. Така се отстрани умората от идентичните придвижвания, които вършим седнали пред компютъра. С късите разходки подобряваме концентрацията и способността си да се концентрираме.

Какво е " динамично седене "?

" Динамично седене " значи моделът на стола да разрешава да сменяме по-често позициите си, а не да повтаряме едни и същи придвижвания. Обикновено ‚динамично седене " ни обезпечава столът с повече регулируеми функционалности, които можем да нагласим елементарно и бързо.

Източник: ChairPro.bg

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР