Радостен съм за това ново сътрудничество, което започна още от

...
Радостен съм за това ново сътрудничество, което започна още от
Коментари Харесай

Трета българска изложба в Лувъра догодина

" Радостен съм за това ново съдействие, което стартира още от 2018 година сред нашите две институции. Убеден съм, че този нов и автентичен взор към България ще има огромен триумф ", написа в писмото си до министъра на културата Боил Банов президент-директорът на музея „ Лувър ” Жан-Люк Мартинез
Той удостоверява в писмото, че Лувърът ще показа изложбата с работното заглавие все още:,,Изкуство и култури в България (16-18 век) ” през лятото на 2020-а. " Тази галерия, напълно подкрепена от мен, ще съставлява едно същинско събитие за Лувъра ", показва в кореспонденцията президентът на френския музей.
Българските експонати ще бъдат изложени в залите на Лувъра в Париж от края на юни до края на ноември 2020 година или до началото на януари 2021 година, според от опциите на двете страни и на институциите, които работят за този план, се показва в писмото. В изложбата ще бъдат показани към 60 емблематични за интервала експоната от разнообразни области, които ще разрешат да бъдат проследени главните трендове и взаимоотношения сред материалната и духовната просвета.
" Искаме да дадем опция изложбата да бъде прегледана освен от многочислените гости през лятото и от нашата нормална аудитория, само че и от феновете на есенните изложения ", акцентира президентът на Лувъра Жан-Люк Мартинез.
За организирането на изложбата ще бъде основан формален теоретичен комитет от специалисти на двете страни, представители на министерства, музеи, галерии и културни институти, които са в неофициален контакт от предходната година. Лувърът ще създаде и разгласява и специфичен илюстриран азбучник на всички показани творби.
„ Радостен съм за това ново съдействие, което стартира още от 2018 година сред нашите две институции. Убеден съм, че този нов и автентичен взор към България ще има огромен триумф, какъвто заслужава нейната научна упоритост “, се споделя още в писмото до министъра на културата Боил Банов от президент-директора на музея „ Лувър ” Жан-Люк Мартинез.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР