Радост за Италия имаше в днешния 16-и етап от Джирото,

...
Радост за Италия имаше в днешния 16-и етап от Джирото,
Коментари Харесай

Италианец спечели кралския етап в Джирото, Роглич загуби още време

Радост за Италия имаше в днешния 16-и стадий от Джирото, който е определян като " кралски " поради особената му значимост за крайното класиране.
 Замесиха Роглич в скандал в Джирото
Най-бърз в 194-километровия стадий от Ловере до Понте ди Леньо, в който бяха преодолени три височини - две от трета категория и една от първа - Мортироло, беше локалният колоездач Джулио Чиконе (Trek-Segafredo). Той преодоля дистанцията за 5 часа, 36 минути и 24 секунди. Чиконе и чехът Ян Хирт от Astana се откъснаха от главната група и спориха до самия край за успеха.

Двамата се оправиха най-бързо с дъжда и гъстата мъгла при прохода Мортироло и това в последна сметка ги сложи в позиция да нападат успеха.

На трето място остана италианецът Фаусто Маснада (Androni-Giocattoli), който изостана с 1:20 минути от първите двама, а по-късно, на 1:41 минути, дойде група от четирима състезатели, в която бяха и лидерът в генералното класиране Ричард Карапас (Movistar) и кандидатът за крайната победа от Италия Винченцо Нибали (Bahrain-Merida).

Словенецът Примож Роглич (Jumbo-Visma), който преди началото на стадия заемаше второто място в подреждането, изостана още повече и завърши на 1:22 минути зад групата на Карапас и Нибали. Роглич изглеждаше толкоз сигурен за розовата фланелка единствено преди седмица, само че очевидно рухването в неделя оказва своето въздействие, защото не съумя да отговори на офанзивите на Нибали в Мортироло.

Така в новото нареждане води Карапас с преднина от 1:47 минути пред втория Нибали и с 2:09 минути пред третия Роглич. В сряда е 17-ия стадий от Обиколката на Италия, в който ще бъдат изминати 181 километра от Комецадура до Антохолц-Антерселва.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР