Радомир Чолаков, ГЕРБ, в седмичното обзорно политическо предаване Беновска пита“ ...

Радомир Чолаков, ГЕРБ, в седмичното обзорно политическо предаване Беновска пита“

Радомир Чолаков: ГЕРБ ще състави правителство, без самозванците

Радомир Чолаков, ГЕРБ, в седмичното обзорно политическо предаване „ Беновска пита “ във facebook.com/iliana.benovska и в пита-Радио К2 и по Радио К2 на 93.9MHz на 6-ти август 2022 година, съобщи позиции по следните тематики:

Активната политика

“Какви са Вашите заключения от Вашето интензивно влизане в политиката? Как съчетавате тази ценностна канара, която притежавате, с това, което се случва в политиката в последно време? ” стартира диалога Беновска. Чолаков разяснява, че в политиката има доста благоприятни условия за положителни каузи, да помагаш на хората, само че част от политическата класа не е подготвена или не желае това. Беновска попита дали не раздаваме прекомерно обилно определението политическа класа, само че с цел да бъде систематизиран някой като подобен, той би трябвало да се е потвърдил. Чолаков се съгласи и сподели, че се употребява като факсимиле, само че задача на определените е да схванат, че влизайки в Народното събрание, показват целия български народ. “Наблюдавах по какъв начин Христо Иванов го откри в последното си изявление от трибуната на 47 Народно събрание – че всеки депутат съставлява целия народ и би трябвало да държи сметка за ползите на всички пластове в този народ. Но това го откриваме след това, в случай че го установим първоначално, доста неща в Народното събрание и в политиката биха били по различен метод ” разяснява Чолаков.

Революция – Природен парк и Еволюция – ГЕРБ

Беновска означи, че Виктор Орбан, който брани със зъби и нокти достолепието, достойнството и нормалността в Унгария, е бил подсилен от експрезидента Тръмп и в този момент се случва противоположното – Орбан поддържа Тръмп. Другото значимо в геополитически проект е срещата в Сочи на Ердоган и Путин. “Как проектираме тези знаци в България? Къде сте ГЕРБ и Бойков Борисов? ” попита водещата. Чолаков разяснява от персонална позиция и показа, че образците са в друг подтекст. “Има две концепции за развиването на света – едната е революционна, другата е еволюционна. На българското общество през последната една година му беше внушено, че е нужна гражданска война, че би трябвало да има революционни промени. При революцията междинната класа изчезва, бедните стават доста и ужасно небогати, а малко хора стават ужасно богати и аз мисля, че в последната една година и половина виждаме по какъв начин това се проектира върху нашето съществуване. На пръв взор с всички инцидентни, на пръв взор дейности, държавното управление на Кирил Петков стартира да унищожава икономическата база, това унищожава междинната класа, бедните ще станат още по-бедни, а доста малко хора започнаха да забогатяват доста пред очите ни. Българското общество желае ли да не престава революцията, или желаеме да се върнем към постепенен път на развиване, с който се характеризираха последните 12 години на Бойко Борисов. Може би, нещата не са се случвали толкоз бързо, само че междинната класа се усилваше, обществото постепенно, само че последователно забогатяваше и нещата вървяха в вярна посока. Дойде революцията – всеобщо обедняване и замогване внезапно на няколко души ” разяснява Чолаков.

ГЕРБ и Борисов ще възстановят ли България след Природен парк, Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и Демократична България?

“Бойко Борисов и ГЕРБ ще съумеят ли да реставрира България след епохата на Природен парк, Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и Демократична България? ” попита Беновска, а Чолаков отговори, че счита, че това може да се случи и той е имал щастието да попадне в парламентарната група на ГЕРБ-СДС, която в последния парламент е била от 59 народни представители, само че той е съумял да се увери, че всеки един от тях има изумителни човешки и професионални качества и това са хора, които знаят отговора на всеки въпрос, наясно са със обстановката в другите браншове, познават проблемите, знаят какви неточности са допускани и знаят по какъв начин проблемите могат да бъдат решавани. “Ако някъде има експертен капацитет за възобновяване на България, той без подозрение е в ГЕРБ ” безапелационен бе Чолаков.

Държавните цели на Борисов – диверсификация на газа, правосъдната реформа; цените на горивата

Беновска означи, че упрекват Борисов в подчинение от някои свои претенции, които са с народен привкус, с цел да приглася на Американското посолство и е сложил 6 целта, които не се одобряват равнозначно. Чолаков сподели, че и петте целта са правилни и стратегически верни. По отношение на газа – цялостна диверсификация на газовите доставки – Чолаков изясни, че не може да бъдем подвластни от един снабдител на съществена стока, суровина или услуга, тъй като в случай че има такава взаимозависимост, то рано или късно доставчикът се трансформира в съучастник и в следствие в господар, който диктува изискванията. Според Чолаков диверсификацията е за оцеляване на българската стопанска система, само че методът, по който Петков и Василев са тръгнали да реализират диверсификацията, прилича на началник на дружество, който е решил да си банкрутира предприятието. “Не може внезапно да спираш доставката, без да си си обезпечил преди този момент надеждни, дълготрайни, постоянни и на търпима цена енергийни източници. Това беше тяхната неточност, а стратегическата линия, че би трябвало да се освободим от газовата взаимозависимост е напълно вярна ” разяснява Чолаков.

За правосъдната промяна Беновска разяснява, че е излязло като че ли Борисов смъква шапка пред Христо Иванов и Природен парк. Чолаков не счита по този начин и изясни, че ГЕРБ през последните години е оставила тази тематика на Демократична България и правосъдната промяна се е трансформирала в запазена марка на Христо Иванов, а ГЕРБ е играела поддържаща роля. “Логиката на Христо Иванов беше – правосъдната промяна ще стане, както ние кажем, а вие сте длъжни да я подкрепяте и в случай че я подкрепяте, по този начин както ние сме я споделили, ние вероятно може да признаем, че може да се беседва с вас. Много доминантна и арогантна позиция. Те имаха опция да вършат 7 месеца промяна, само че се видя, че не могат да я създадат. Те не мислят за правораздаването, като такова ” акцентира Чолаков. Беновска означи, че не са решили тежестта на законите и ешелонирането на компетенцията на Висш съдебен съвет, на основния прокурор. Чолаков се съгласи и добави, че се оказва, че болшинството в Народното събрание не знае какво значи правова страна – желаят правосъдна промяна, само че отхвърлят правовата страна, само че българските съдилища са им посочили какво значи правова страна. “Толкова противоконституционни решения, които одобри тяхното болшинство, толкоз незаконни решения, може да значи единствено едно нещо – тези хора не трябва да се допират въобще до правосъдна система, правосъдие и правораздаване. Това, че ГЕРБ се връща в тематиката за правосъдната промяна е знак, че сме схванали, че те не могат да я създадат, само че ние можем да я създадем ” съобщи още Чолаков.

Беновска означи, че Борисов е оповестил таван на цените на горивата от 2,80 лева, само че най-малко 15 години “Лукойл ” не е подавал годишен доклад в Агенцията по вписвания, а санкцията е 5000 лв., само че внезапно се обръща резбата. “Как ще овладеете “Лукойл ” откакто най-голямата рафинерия с съветски горива е на “Лукойл ”? ” попита Беновска. Чолаков отговори, че избира да се доверява на специалистите на ГЕРБ – Делян Добрев, Теменужка Петков и Жечо Станков – които доста пъти са обяснявали по медиите, а и на него персонално, по какъв начин може да стане намаляването на цената. По отношение на ”Лукойл ” Чолаков не счита, че е приватизиран по времето на Борисов, само че заради някаква причина се счита, че проблеми, с които се сблъсква обществото, се приписват на последните 12 години, а в действителност корените са заровени по-далеч в предишното и когато се взимат решения, които тласкат страната или браншове в избрани направления, то тези решения имат дейности десетки години. Чолаков показа, че е молил сътрудниците в Народното събрание да не свеждат всичко до личностни нападки, а да се върнат по-дълбоко, с цел да видят корена. Беновска разяснява, че това е дългата ръка и на някогашната държавна сигурност и някогашната комунистическа партия. Чолаков счита, че защото са потомство, което е следило грешките, имат за задача да ги оправят и да оказват помощ на младото потомство, тъй като те нямат концепция по какъв начин да ги решат и не познават генезиса им. “ПП изпадна в тази смешна позиция, да наскърбява и да атакува, без да може да реши нито един проблем, тъй като не знае по какъв начин е зародил ” акцентира Чолаков.

ГЕРБ в ръководството

“Кой и на какво съображение желае, само че и може ли да ръководи България? Може ли да ми отговорите за ГЕРБ и за Вашата персонална задача? ” попита Беновска. Радомир Чолаков сподели, че в днешния подтекст въпросът е реторичен и в трите Народното събрание се е видяло, че без ГЕРБ страната не може да се ръководи и че българският народ посредством вота си споделя, че желае ГЕРБ да бъде в ръководството. “Ние сме очевидци на година и половина мъка на политическите сили, които не желаят да зачетат волята на хората и споделят – те може да желаят ГЕРБ да е в ръководството, само че тъй като ние не желаеме, то няма да бъде. Добре и видяхме, до каква степен се докарахме. Когато подменяш волята на народа, с персоналната си воля, ти няма по какъв начин да не грешиш. Сега на четвъртите избори народът отново ще каже, че желае ГЕРБ да е в ръководството. Ние нямаме безусловно никакво подозрение. Ако някакви самозванци с по 16 депутати, кажат – не, няма да е ГЕРБ в ръководството, аз мисля, че този път няма да се получи. Мисля, че ГЕРБ ще сформира държавно управление и знам, че то ще бъде доста положително ” безапелационен бе Радомир Чолаков.

Така приключи диалогът сред Радомир Чолаков и Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване “Беновска пита ” по “Радио К2 ” и онлайн във Facebook и Ютюб на 6-ти август 2022 година.

Източник: novinata.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg