Радио Фокус Десетки варненци протестираха срещу презастрояването на парка под Почивка“,

...
Радио Фокус
Десетки варненци протестираха срещу презастрояването на парка под Почивка“,
Коментари Харесай

Десетки варненци протестираха срещу презастрояването на парк в кв.Почивка

 Радио Фокус Десетки варненци стачкуваха против презастрояването на парка под " Почивка “, оповестява Радио " Фокус “ – Варна . Протестът се организира под пилоните със знамената, в основата на парка, под Паметника на българо-съветската дружба.

Гражданите считат, че там има следващ градеж, който унищожава един от най-старите паркове във Варна и дървета и зеленина. По мнение на присъстващите на митинга, несъразмерното застрояване на региона води до нечист въздух, претрупан трафик и оскверняване на целия регион. 

Част от недоволните жители носеха и плакати, на които пишеш " СТОП “ и " Стига строителство “. 

Граждани на Варна и неправителствени организации са отправили покана за срещи с общинските съветници с искане съветниците да предизвикват локален референдум за прекъсване на “безконтролното строителство " в града. 

Подобен митинг се организира преди няколко седмици и в кв. " Кайсиева градина “. На него участваха притежатели на терени, които следва да бъдат застроени и поданици на региона, които показаха мнение, че презастрояването на квартала е безотговорно и безредно, като скоро няма да останат никакви зелени площи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР