Радио България и по-точно дневният чуждоезичен подкаст България днес е

...
Радио България и по-точно дневният чуждоезичен подкаст България днес е
Коментари Харесай

Радио България взе Голямата награда Сирак Скитник

" Радио България " и по-точно дневният чуждоезичен подкаст " България през днешния ден " е носителят на Голямата премия " Сирак Скитник " за 2021 година Отличията бяха връчени на тържествена гала в Първо студио на БНР в Деня на българското радио 25 януари с присъединяване на Оркестъра за национална музика на БНР с диригент Димитър Христов и солист Петя Панева. Големият първенец - подкастът на медията, излъчва на 9 езика и бе възобновен предходната година. Той показва вести и тематики от всички сфери на британски, немски, съветски, френски, испански, турски, гръцки, сръбски и албански език. Всеки ден се показва и музика от България, която доближава до слушатели от целия свят. " Тези звукови излъчвания се чуват от полярната база на нашите атлантици до плажовете на Куба. Вече 85 години градим облика на България по света. Гордея се със стоицизма на моите сътрудници. Продължаваме напред ", посочи основният редактор на " Радио България " Красимир Мартинов.

Индивидуалната премия за радиожурналистика получи Лили Големинова от Радио София. Призът е за открояващо се наличие пред микрофона, за отстояване на хрумвания и позиции, които утвърждават престижа на БНР като социална медия. Тя получи оценката си от вицепрезидента Илияна Йотова. " Да продължаваме да задаваме въпроси. Ние, новинарите, знаем, че даже когато не получаваме отговор, това също е вест ", обърна се Йотова към публицистите. Тя поздрави екипите на БНР, които постоянно са първи на първа линия и с достолепие и чест извършват своите отговорности. " БНР е институцията - единица мярка за меродавност, която съумява да противостои на морето от подправени вести и дезинформация, на опитите за корист с обстоятелства, изключително в днешното тежко време на рецесии ", посочи вицепрезидентът.

" Обществената медия устоя на провокациите през миналата година. Нашите публицисти продължиха да дават настояща и цялостна информация, нашите музиканти продължиха да записват и да изнасят концерти. Днес съм оптимист за бъдещето на БНР, тъй като тук хората работят за идея ", акцентира генералният шеф на БНР Милен Митев.

Колективната премия за радиопроект получи поредицата " История на изкуството за деца " на стратегия " Христо Ботев ", отличена за професионализъм и истински хрумвания.

Със специфична Голяма премия " Сирак Скитник " посмъртно бе отличена Галина Траянова - музикален редактор, водещ, създател на излъчвания, музикален продуцент, дълготраен основен продуцент, и.д. шеф на дирекция " Музикална къща БНР ".

Наградата " Златен глас " на фондация " Надежда Дженева " получи водещата на " Неделя 150 " и " Нещо повече " по стратегия " Хоризонт " Диана Янкулова.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР