Радина Боршош е талантлив кулинар не само на ужким, изпълнявайки

...
Радина Боршош е талантлив кулинар не само на ужким, изпълнявайки
Коментари Харесай

Радина Боршош наистина е кулинарен майстор

Радина Боршош е надарен кулинар освен на ужким, изпълнявайки ролята на амбициозната Али, посветила се на специалността в новия сериал „ Алея на славата ” по Нова тв. 25-годишната актриса от трупата на Народен спектакъл „ Иван Вазов ” се увлича по готвеното и по-конкретно по сладкарството от години и дори посещава професионални курсове в свободното си време.
„ Това е в действителност нещо, което ме кара да не помни всичко останало ”, споделя лъчезарната млада дама. Според нея актьорите горят в работата си и не усещат отмалялост, само че тя се натрупа с времето и залива изведнъж. Така че за Радина е значимо да има своите къси бягства като странствуване с обичания човек или кулинарен курс. Един от последните, които посетила, бил за украса на торти. „ Това е нещо, което аз боготворя ”, усмихва се Радина и въодушевено акцентира, че по време на курса усвоила умеенето да прави цветя от маслен крем. Изключително мъчно е да се работи с подобен, защото не е като да правиш захарни фигурки, които са по-твърди и е по-лесно, тъй като като че ли работиш с пластелин. При правенето на цветя с маслен крем Радина работи с пулверизатор, от който сипва сместа в различен апарат, наподобяващ великански пирон. Хваща го изпод и стартира да върти, с цел да сътвори всяко малко листенце. „ Изисква сериозна централизация ”, признава Радина Боршош. Кулинарията за нея е отдушник за напрежението и умората, които неумоверно се натрупват в специалността й, въпреки и неусетно от време на време. Всяка роля, върху която работи, обзема мислите й, тъй че дребните бягства са й потребни. Сред нейните е кулинарията. След всеки курс, в който практикува заниманието си и придобива нови умения, тя се усеща презаредена. Това оказва помощ и в работата й, тъй като актрисата става по-идейна и изобретателна.

За нея ролята на Али в новия сериал „ Алея на славата ” по Нова тв е сбъдната фантазия, тъй като съчетава двете й пристрастености – актьорството и кулинарията. Освен това героинята й я предизвика като актриса. „ Много одобрявам нейната отдаденост и упоритост, прецизното съблюдаване на рецептите и разпоредбите. Тя е педантична и подредена и е много друга от моята артистична същина ”, показа Радина неотдавна. Въпреки че се занимава с кулинария от дълго време и има солидна подготовка, даже професионална, тя не пропуща нито един курс на консултантите на сериала. Майстор-готвачите, които са измежду най-известните у нас, срещнали актьорите от сериала с основите на работата в кухнята – организацията в нея, кое къде стои, тъй че да се усещат на мястото си, по какъв начин мислят експертите, както и с елементи като по какъв начин се държи вярно нож и други тънкости на занаята. Целта, несъмнено, е реализиране на оптималната достоверност. Курсовете се провеждали в реномиран столичен ресторант.

Радина Боршош не се задоволила единствено с тези уроци. Искала да усети същинската атмосфера в кухнята в натоварена вечер. Затова помолила един от консултатите да остане, до момента в който се готви за клиентите на ресторанта. Разрешили й и тя прекарала няколко часа в едно ъгълче на кухнята, наблюдавайки същинската работна среда. „ От командите, работата на обособените постове, до издаването на храната - напрежение и стрес, които бяха съчетани с невероятни умения и дисциплинираност. Няма по какъв начин да видиш и усетиш тази атмосфера и да не останеш респектиран от тези хора ”, показа Радина. От курсовете, които изкарала около сериала, тя обогатила кулинарните си умения. Вече знае по какъв начин да тества сосове и да работи с пинсета, което е запазена марка на героинята й Али в сериала „ Алея на славата ”. Радина Боршош по този начин се е сляла с ролята, че към този момент автоматизирано изпъва куртката и си връзва косата, когато влезе в кухнята.

Освен в света на кулинарията, феновете на Нова тв ще влязат и в този на любовта сред основните герои в сериала – Али и Милен, който се играе от Мак Маринов. Те минават през серия тествания и в специалността, и във връзката си. В действителния живот Радина се радва на естетика и благополучие и в двете сфери. Играе мечтани функции и си партнира с сътрудници, с които работи на драго сърце, а в любовта е щастливо обвързана от години с фотографа Владимир Томашевич. В края на този юни двамата подвигнаха приказна сантиментална женитба. Сред гостите бяха известни персони от театралната и музикална сцена, като актрисите Теодора Духовникова и Ана Пападопулу, които са близки приятелки на булката, и артистът Свилен Ноев от група „ Остава ”. Той се погрижи за музиката на купона. Щастието на младоженците споделиха още спортният публицист Камен Алипиев - Кедъра, синът на огромния ваятел Георги Чапкънов – Чапа – режисьорът Тодор Чапкънов, артистът Ясен Зердев. Разбира се, на сватбата бяха и всички близки и другари на младоженците.

Чаровната актриса е щерка на зам.-кметът по просвета на София Мирослав Боршош и журналистката Искра Владимирова, която от години е измежду продуцентите на публицистичните излъчвания по Би Ти Ви. Радина стартира да се занимава с актьорско майсторство още като ученичка в IX клас. Присъединява се към младежка театрална студия и в свободното си време върви на подготовки и чете пиеси. Кандидатстването в НАТФИЗ било разумно продължение.

„ Има двама мъже в моя живот, които са изключително значими. Те са ме водили, формирали, вдъхновявали и обичали ”, казвала е Радина Боршош. Единият е дядо й Владимир, за който е казвала, че й е бил като „ втори татко ”. Другият е Стефан Данаилов, чийто клас Радина приключва в НАТФИЗ. Загубата на огромния артист, който си отиде от този свят на 27 ноември, 2019 година, е пагубен удар за Радина, както за всички негови възпитаници.

„ Изгубих учителя си, татко си, фамилията си. Ние имахме доста особена връзка. За всичко постоянно първо се обаждах на мама, по-късно – на него. Знаеше всичко за мен и за живота ми. Кончината му беше безспорен потрес за мен – някак ми е струваше, че той е вечен, че е безконечен ”, споделя актрисата, която изиграва първата си роля в пълнометражен филм – „ Маймуна ”, едвам на 16-годишна възраст. След загубата на Ламбо, Радина се заравя в работа - подготовки, фотоси. Тази специалност е и избавление. И това научила, с помощта на Мастъра, казвала е чаровната млада дама, известна и с функциите си в сериала „ Ягодова луна ” по Нова тв, в поредицата „ Недадените ” и във кино лентата „ Рая на Данте ”, в който си партнира с Владо Пенев.

Радина Боршош дълго време не можела да се съвземе след гибелта на проф. Стефан Данаилов. Актрисата  помни скъпите препоръки на Мастера, като всички негови възпитаници, и постоянно ги съблюдава. Стефан Данаилов все казвал, спомняла си е Радина, че актьорската специалност е дълго съревнование – маратон, а не спринт. Понякога може да си на предна позиция, от време на време ще си по-назад, само че в последна сметка дистанцията е дълга и е значимо да работиш непрестанно, с цел да продължиш. За да издържиш до дъно този маратон, казвал Стефан Данаилов, е нужно да разпределиш силите си, да щадиш себе си в избрани обстановки и да не се отказваш.

Радина, която още в първи курс имаше роля в спектакъла „ Мери Попинз ”, а след това и в сериала „ Ние, нашите и вашите ”, научила от Ламбо още, че артистът всяка вечер би трябвало да се бори за вниманието на публиката и да е наясно, че тази битка е до края: „ Урок, който считам да запомня вечно! Всичко, което съм направила до този миг, е с помощта на него ”.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg