Радикалното палестинско движение Хамас сипе нови закани към Израел, предадоха

...
Радикалното палестинско движение Хамас сипе нови закани към Израел, предадоха
Коментари Харесай

"Хамас" се закани за нова касапница: Много изненади очакват Израел

Радикалното палестинско придвижване " Хамас " сипе нови закани към Израел, предадоха няколко израелски медии. Бойците призоват съидейниците си да се съберат на границата в Газа и да нападат Израел. Планът на " Хамас " е за следващ път да пуснат хиляди запалими хвърчила, които изпепеляват огромна част от голям брой обработваеми територии.

" Даваме късмет на израелското държавно управление да приключи обсадата си в Ивицата Газа. В противоположен случай ще бъдем принудени да нападнем локалните и на собствен ред да ги подложим на огнена канонада ", споделиха командирите на придвижването.
" Много изненади чакат Израел ", заканиха се още от управлението на " Хамас ".

Армията на Израел към този момент е взела ограничения против нова офанзива и са изпратени подкрепления в тази част.
Общото заседание на Организация на обединените нации одобри с огромно болшинство резолюция, с която осъжда Израел за убийството на палестинци в Газа и отхвърли опит на Съединени американски щати да насочи обвинявания към " Хамас ".
Внесената от Алжир, Турция и палестинците резолюция беше подкрепена със 120 гласа в 193-членната организация, като 8 страни гласоподаваха " срещу ", а 45 - " въздържал се ". Документът е в отговор на сходна резолюция, която Съединени американски щати блокираха в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации по-рано този месец, употребявайки правото си на несъгласие.
Повече от 120 палестинци в Газа са убити от израелски бойци от края на март, а други 4000 са ранени. Израел вини " Хамас " за подбуждането на митингите. Няма починали израелци.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР