Радикалното палестинско движение Хамас, което контролира Ивицата Газа, обяви прекратяване

...
Радикалното палестинско движение Хамас, което контролира Ивицата Газа, обяви прекратяване
Коментари Харесай

Обявиха два часа примирие в Израел

Радикалното палестинско придвижване " Хамас ", което управлява Ивицата Газа, разгласи преустановяване на обстрела на израелската столица Тел Авив за два часа от 22:00 в събота до 00:00 неделя локално време. Това заяви палестинската радиостанция Donya Al Watan.

" В сходство със заповедта на ръководителя на Генералния щаб Абу Халед Мохамед ал-Дейф, комендантският час в Тел Авив и покрайнините му се анулира за два часа - от 22:00 до 00:00 ", цитира радиостанцията представител за придвижването Abu Obeida.

От 10 май не престават взаимни ракетни офанзиви сред палестински радикални групи в линията Газа и израелската войска.

Според последните данни минимум 10 души са били убити от израелска страна и 146 от палестинска страна.

Американският президент Джо Байдън разяснява събитията в диалози с израелския министър председател Бенямин Нетаняху и палестинския президент Махмуд Абас.

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации ще заседава в неделя, с цел да разиска насилието сред Израел и Палестина. Това се случва, откакто Съединените щати, съдружник на Израел, възразиха против среща, извършена в петък, както беше препоръчано в началото.

Мюсюлманските страни се събират " да обсъдят израелската експанзия ".

Саудитска Арабия прикани външните министри на най-големия орган на мюсюлманските страни в света да проведат среща в неделя. Събранието ще разиска израелските актове на принуждение против палестинци и потреблението на мощ от израелската полиция против протестиращи в джамията Ал-Акса в Йерусалим.

Кралството ще бъде хазаин на виртуалната среща на върха, на която ще се съберат министри от 57-членната Организация за ислямско съдействие (ОИС), " с цел да обсъдят израелската експанзия на палестинската територия ", изключително актовете на принуждение наоколо до джамията Ал-Акса, заяви органът в събота.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР