Радикалното движение Талибан от Афганистан може да подпише мирно споразумение

...
Радикалното движение Талибан от Афганистан може да подпише мирно споразумение
Коментари Харесай

Талибаните очакват мирно споразумение със САЩ до края на месеца

Радикалното придвижване " Талибан " от Афганистан може да подпише спокойно съглашение със Съединените щати до края на този месец. Това оповестява РИА Новости, базирайки се на думите на представителя на талибаните Сухел Шахин.

По-рано " Асошиейтед прес " заяви, че членовете на радикалното придвижване " Талибан " са предали на специфичния делегат на Съединени американски щати документ, предлагащ да се откри краткотраен режим на преустановяване на военните дейности в Афганистан за интервал от 7 до 10 дни.

" Преговорите не престават. По отношение на изискванията на съглашението няма какво да обсъждаме. Проектът е подготвен. Датата на сключване на мирното съглашение е единственият въпрос, който би трябвало да бъде решен. Въпрос е на няколко дни. Надяваме се, че ще успеем да подпишем съглашението най-късно до края този месец ", показва Шахин.

През септември Съединени американски щати и талибаните бяха на крачка от подписването на съглашение за евакуиране хиляди американски войски в подмяна на гаранции за сигурност. Очакваше се и да се проправи път към директни договаряния сред талибаните и държавното управление в Кабул, които да доведат до допустимо спокойно съглашение след повече от 18 години война. Същият месец обаче Тръмп назова многогодишните старания " мъртви " и отдръпна покана към бунтовниците да се причислят към секрети договаряния.

В началото на декември обаче Вашингтон възобнови договарянията с талибаните. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР