Радикални промени за шофьорите предвиждат промени в Закона за движение

...
Радикални промени за шофьорите предвиждат промени в Закона за движение
Коментари Харесай

Радикални промени за шофьорите. Нови ограничения

Радикални промени за водачите плануват промени в Закона за придвижване по пътищата, импортирани от депутати в Народното събрание. Те вкарват тежки ограничавания за младите водачи и нови санкции за старите.

Забранява се на нов лидер първата една година, след като  е взел брошура за категория В или В1, да кара през тъмната част на денонощието – от 22.00 до 06.00 часа.
-->
Освен това новите водачи няма  да могат да ръководят коли с мощ над 90 kW. Предвиждат се и по-сериозни ограничавания за съществуването на алкохол в кръвта. Санкциите стартират от открита централизация на алкохол в кръвта над 0,1 на хиляда и/или след приложимост на опиати.

Ако млад водач бъде заловен като извършител, след приключване на наказването му, още веднъж стартира да тече едногодишния период, за който важат възбраните. Проектът планува при нарушавания да се взима книжката на лидера за 6 месеца, само че да се взема и книжката на този, който му е дал автомобила.

По-строги наказания има и за старите водачи. Те плануват да се санкционира с отнемане от право да кара за 6 месеца и санкция от 500 лв., в случай че се откри алкохол в кръвта над 0,5 на хиляда до 0,8 на хиляда в това число. Ако концентрацията е над 0,8 на хиляда до 1,2 на хиляда, книжката се лишава за една година, а санкцията е 1000 лв.. При наново нарушаване книжката се лишава за една година, а санкцията става от 1000 до 2000 лв.. Ако млад лидер е с алкохол над 0,1 до 0,5 на хиляда няма да кара 7 месеца и ще заплати санкция от 700 лв.. при алкохол над 0,5 до 1,2 на хиляда срокът става една година, а санкцията 1500 лв., написа в законопроекта.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР