Радикалната македонска ляво-националистическа партия Левица обяви, че ще внесе инициатива

...
Радикалната македонска ляво-националистическа партия Левица обяви, че ще внесе инициатива
Коментари Харесай

Македонската Левица иска да закрие охридското Сдружение Цар Борис Трети

Радикалната македонска ляво-националистическа партия Левица разгласи, че ще внесе самодейност за възбрана на новооснованото Сдружение " Цар Борис Трети “ в Охрид, написа скопското издание " Слободен щемпел “ .

" Свободата на сдружаване на жителите като конституционно обезпечено право има свои ясни граници, с цел да се предотврати насилственото разрушение на конституционния ред на районен съд Македония, подбуждането и призоваването към военна експанзия и разпалването на национална, расова или религиозна ненавист или назадничавост “, изясняват решението си от партията.

Според Левица основаването на сдружения с имената " Ванче Михайлов " и " Цар Борис III " е " директно ориентирано към принудително сриване на конституционния и държавен ред на Република Македония и изключително към разпалване на национална ненавист ".

" Очакваме реакция от страна на прокуратурата и други държавни органи, които да работят и да предотвратят тази рискова наклонност за налагане и превъзнасяне на потвърдени фашистки дейци и държавници на страни окупатори, на което реагира и еврейската общественост в Македония “, заключават те.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР