Радев се опита да регулира по недопустим начин конституционно установената

...
Радев се опита да регулира по недопустим начин конституционно установената
Коментари Харесай

Правосъдие за всеки: Радев няма право на коментари и пожелания при връчване на мандата

" Радев се опита да контролира по неприемлив метод конституционно откритата процедура. След пропадането на първия мандат, той е задължен да връчи втория на втората по величина политическа мощ. Длъжен е да го направи за да се сформира. Той няма право на мнения, камо ли на пожелания - " връчете ми досието назад празна ". " Това съобщи предNova Newsпредседателят на " Правосъдие за всеки " Велислав Величков.

Според него някогашната брачна половинка на Петьо Еврото Любена Павлова е била момиче на повикване за осъществяване на политически или правосъдни поръчки. " За да проговори си има съответна причина, тя ни споделя най-малко 30% от истината ", разяснява той.

" Ако връчва мандати с благопожелание да не бъдат осъществени, това значи единствено едно - желае да ръководи еднолично посредством служебните държавни управления, компрометирайки парламентарната република. Президентът има право на политически изказвания, само че няма право да се намесва в конституционно откритите процедури в своя изгода. Последната поголовна промяна на шефовете на служби е негова работа, няма от какво да се възмущава. С цялото си държание Радев се държи като че ли сме в президентска република. " - счита той.

Величков добави, че съставът на
Висш съдебен съвет е с изминал мандат, само че до момента в който бъде определен нов, е законен и може да взема решения.

" Трябва да се трансформират критериите за избор на парламентарната квота - би трябвало да вземат участие представители на другите юридически общности, в това число адвокатурата, а не настоящи прокурори и съдии да влизат през парламентарната квота. Изборът на настоящи магистрати става през професионалните квоти. " - акцентира той.

По думите му, Радев би трябвало да свика КСНС.

" Аз избирам да има даже постоянно държавно управление с третия мандат, а не служебно, тъй като това е извращение на парламентарната народна власт. Недопустимо е измененията в Конституцията да се пишат от Движение за права и свободи, ние няма да подкрепим сходно нещо. " - уточни Величков.
Припомняме, през ноември 2019 година той прикани участниците в митинга против Иван Гешев да коленичат пред „ институцията президентство “ и да насочат молитва „ за правото на българския президент “.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg