Радев пое по необходимост функцията на ледоразбивач на статуквото, допълни

...
Радев пое по необходимост функцията на ледоразбивач на статуквото, допълни
Коментари Харесай

Александър Маринов: Има изгледи президент, изпълнителна и законодателна власт да са съюзници

Радев пое по нужда функционалността на ледоразбивач на статуквото, добави той.

Президентът Радев завърши мандата си със същото равнище на публично доверие, с което го стартира, съобщи Маринов и добави, че по време на втория си мандат Радев ще се изяви в по-силна светлина като „ индивида създател “.

Според него по време на първия си мандат Радев е бил подложен на непрекъснати удари, само че „ не трепва, не се уплаши, не се съобщи “. Запитан на какво се дължи отливът на гласове по отношение на гласувалите за Радев преди пет години проф. Маринов уточни, че тогава е имало напълно друга политическа обстановка и значим дразнител в лицето на Бойко Борисов.

Александър Маринов акцентира, че определянето на Политическа партия като президентска партия е „ неблаговиден опит да се изясни за какво и президентът, и Политическа партия имат такава социална поддръжка “.

„ Политическа партия не е прокси на президента. “

На въпрос дали водените тази седмица съдружни договаряния не оставят усещането, че всичко е „ цветя и рози “, проф. Маринов посочи:

„ Това е ексцентричен метод на водене на договаряния, само че съгласно мен избраха правилен път, тъй като доверието в политиците и партиите доближава точката на заледяване. За момента основни разлики няма, има разлики по съответни детайлности, само че се подхожда много прагматично - разликите се оставят зад скоби. “

Александър Маринов не вижда проблем в връзките на президента с Българска социалистическа партия.

По въпроса с влизането на „ Възраждане “ в Народното събрание Маринов разясни, че те би трябвало да са признателни на президента Радев, тъй като с решението си за зеления документ им е дал подтик, давайки си сметка, че ще загуби проценти, тъй като алтернативата е била цялостен локдаун.

В доклада си тази година президентът ще направи рекапитулация на целия си отминал мандат, заяви проф. Маринов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР