Работодателят вече ще уведомява Националната агенция за приходите за причината,

...
Работодателят вече ще уведомява Националната агенция за приходите за причината,
Коментари Харесай

Фирмите длъжни да известяват НАП защо уволняват служител

Работодателят към този момент ще уведомява Националната организация за приходите за повода, заради която е преустановен договорът с негов служащ. Това плануват промени в Наредбата за наличието и реда за изпращане на уведомлението по член 62, алинея 5 от Кодекса на труда, пуснати за публично разискване. За задачата в уведомлението ще се показва даже код, отговарящ на нормативното съображение за преустановяване на трудовия контракт.

С смяната към този момент няма да е нужно да показва документи пред Национален осигурителен институт за преценка на правото и установяване на размера на паричните компенсации при безработица. Национален осигурителен институт ще прави това по длъжностен път и по този начин ще преценя размера на компенсацията за безработица.

Според общественото министерство, което е вносител на измененията, по този начин ще се усъвършенства и процесът на разпределяне на компенсации за безработица, защото информацията за основанието за прекратяването на трудовия контракт ще се подава в седемдневен период от прекратяването му.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
" Работодателите нямат право да пускат служащите си в непла...

Уведомлението ще се подава и при, планува още смяна в наредбата. Информация ще се изпраща и за сключването на трудов контракт от българско дружество, което изпраща служащ в дружество ползвател на територията на друга страна членка на Европейски Съюз.

Българските компании, които командироват служащи в други страни-членки, са длъжни да им заплащат колкото на локалните служащи. Работодателят е задължен да заплаща и разноските за жилищното настаняване. Така се съблюдава правилото идентична заплата за идентична работа, който е залегнал и в европейското трудово законодателство. Това е изключително значимо поради забележителната разлика в заплащането сред Източна и Западна Европа.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР