Работодателските организации съобщават за скандален търг, обявен от Булгаргаз с

...
Работодателските организации съобщават за скандален търг, обявен от Булгаргаз с
Коментари Харесай

Бизнесът скандализиран от Булгаргаз и търг с начална цена от 380 лв./MWh

Работодателските организации оповестяват за абсурден търг, разгласен от " Булгаргаз " с начална цена от 380 лева./MWh . За него алармират в писмо до президента Румен Радев и министър-председателят Гълъб Донев.

От АОБР са възмутени, защото и при цени от порядъка на 300 лева, каквито са сега бизнесът не устоя, а и те не могат да се компенсират от по-евтиния азерски газ, който даже не е пристигнал у нас.

" Тези цени ще затрият българското произвеждане, ще доведат до банкрут топлофикациите и ще оставят българите на мрачно, студено и без работа на прага на зимата ", пишат работодателските организации. Те са сметнали, че в случай че вземахме декларираните количества от " Газпром износ " , при актуалните цени на холандския газов хъб TTF (206-207 EUR/MWh), цената им за септември би била от порядъка на 131 USD/MWh или под 250 лева./MWh . Вместо това се търси газ, незнайно от къде, на цени 1,5 пъти по-високи.
 Купуваме съветски газ единствено в случай че не подсигурим задоволително на ниска цена различен
Купуваме съветски газ единствено в случай че не подсигурим задоволително на ниска цена различен

Всички би трябвало да помислят добре дали е по-добре да имаме на ниска цена газ или безценен газ

Подобни дейности са безотговорни към националния интерес , обричат българските производства - от дребната хлебопекарна до знакови предприятия. Поставят под въпрос топлото и светлото на българина и рискуват стабилността на цялата енергетика.

Работодателите са възмутени и че политици и брокери се упражняват всекидневно в общественото пространство с тезата, че нямаме потребност от газ, че пазарът бил свободен и впрочем. " Газът е " футболът " през днешния ден - всички схващат от него . До оня ден ни обещаваха четири пъти по-евтин газ, август е два пъти по-скъп по отношение на април. А зимата идва на следващия ден. "

АОБР упорстват сходни скандални дейности да бъдат прекъснати, а Министерският съвет и спешният щаб да преустановят хаоса и да стартират да вземат национално виновни решения.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР