Работодателите се ориентират към поощряване на доброто представяне и плащане

...
Работодателите се ориентират към поощряване на доброто представяне и плащане
Коментари Харесай


Работодателите се ориентират към поощрява


Работодателите се ориентират към насърчаване на положителното показване и заплащане на бонуси за реализирани резултати, а не за съответни празници, разяснява Ирина Йончева 
(снимка: Adecco България)

Повечето компании у нас ще зарадват чиновниците си с коледен
бонус или тематичен подарък, сочи изследване на HR компанията Adecco България измежду н пъкъл 100 български и интернационалните компании от секторите ИТ, аутсорсинг, телекомуникации, финанси, търговия и произвеждане, основани главно в София и Пловдив.

Много постоянно в фирмите, където  е планувано раздаването на финансови тласъци, размерът на коледния бонус  е закрепена сума, идентична за всички чиновници и не е съгласуван със заплатата и постигнатите самостоятелни резултати. Повечето от компаниите обаче ще заменят с тематични за сезона артикули и дарове. Подаръкът цели прочувствен резултат и укрепване на  връзката с организацията, посредством позитивно прекарване.
още по темата
И тази година коледните празненства ще са главно виртуални, като фирмите ползват все по-креативни хрумвания за сплотяването на екипите, имитиращи общоприетия тиймбилдинг, означават HR специалистите.

„ Тенденцията от предходните години работодателите да са насочени към насърчаване на положителното показване и да заплащат
бонуси за реализирани резултати, а не за съответни празници, става още по-осезаема през 2021 година Тези бонуси ще се изплащат или в края на годината, или след привършване на финансовата година при започване на 2022 година ”, разяснява Ирина Йончева, HR Manager в Adecco България.

Работодателите се стремят да диверсифицират пакета от и обезщетения, които дават на чиновниците си, с цел да отговорят на по-комплексните им потребности и самостоятелните им достижения. В под 1% от обявите за наемане на хора е маркирана придобивката „ коледен
бонус ”. Финансовите пакети, които се оферират, включват ваучери, комисионни и бонуси, обвързани с представянето. Предоставят се и доста материални, само че не директно финансови тласъци, като акции и спомагателни дни отпуск.

Като оставим настрани мотивиращия резултат на съответното трудово заплащане, извънредно търсена облага през последната година e опцията за – отчасти или напълно, oтбелязва още Ирина Йончева.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР