Работодателите искат да бъде свиквано извънредно заседание на Националния съвет

...
Работодателите искат да бъде свиквано извънредно заседание на Националния съвет
Коментари Харесай

Работодатели и синдикати искат извънредна Тристранка за цените на газа

Работодателите желаят да бъде свиквано изключително съвещание на Националния съвет за тристранано съдействие, с цел да бъдат разисквани цените на природния газ и ограниченията за обезпечаване на доставките за зимата.

В намерено писмо до вицепремиера и финансов министър в оставка Асен Василев те акцентират, че за следващ път в границите на няколко месеца българските производства ще работят в обстановка на непрогнозируемост.
 Бизнесът стачкува, че употребява газ на незнайна цена
Бизнесът стачкува, че употребява газ на незнайна цена

Все още не знае какъв брой ще коства газа пред юли месец

" Това слага под риск сигурността на пазара в страната, генерира спомагателна инфлация и, в последна сметка - се отразява върху приходите и виталното ниво на популацията ", стимулират се те.

Съгласно договорите за доставка, подписани сред " Булгаргаз " ЕАД и промишлените консуматори, директно присъединени към газопреносната мрежа на страната, доставната цена се образува ежемесечно въз основа на декларираната за одобряване цена. Понастоящем няма информация за подадено заявление до Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР ) от страна на публичния снабдител " Булгалтаз " за одобряване на цена на природния газ за м. юли 2022 година Липсата на заявление за следващ път оставя българската промишленост без цена за природния газ, пишат работодателите.
 Бизнесът изяснява по какъв начин скъпият ток усилва инфлацията
Бизнесът изяснява по какъв начин скъпият ток усилва инфлацията

Искат прогнозируем енергиен пазар на налични цени, пишат те

С писмо №05-20-3/05.07.2022 година до Министъра на енергетиката и КЕВР Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) изиска незабавна информация по отношение на цената на природния газ за м. юли 2022 година, само че досега неяснотата продължава, пишат работодателите.

Писмото е подписано и от президентите на двата синдиката КНСБ и КТ " Подкрепа ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР