Работодателите и синдикатите у нас поискаха повече пари по Националния

...
Работодателите и синдикатите у нас поискаха повече пари по Националния
Коментари Харесай

Работодатели и синдикати: Още пари в плана за възстановяване и удължаване на Covid мерките

Работодателите и синдикатите у нас желаеха повече пари по Националния проект за възобновяване и резистентност и удължение на антикризисните ограничения в поддръжка на бизнеса до края на годината. 

Предложенията са импортирани в послание до народните представители, с искане за среща през идната седмица.

Бизнесът и синдикаките са дефинирали спомагателни оферти към Националния проект за възобновяване и резистентност и упорстват те да бъдат вписани още до 30-ти април, тъй че документът да стигне в точния момент в Брюксел и страната ни да получи първите заплащания по него от тази есен:

" Да доразвием трите фонда - за софтуерна рационализация, за " зелен преход " и цифровизация. Настояваме към към този момент наличните 900 милиона да се добавят 400 милиона в допълнение и общият запас да стане милиард и 300 милиона. Това са парите, които най-лесно ще стигнат до компаниите. Ваучерната стратегия за базовите цифрови умения сега е финансирана с 200 милиона. Смятаме, че би трябвало да стигне до 500 милиона лв.. И последната мярка, която желаеме депутатите да чуят от нас, е спомагателен 700 милиона запас за поощряване на производството и предпазване на ел.енергия от ВЕИ за лични потребности, на предприятия и семейства ", разгласи Пламен Димитров от КНСБ.

Бизнесът изиска удължение на антикризисните ограничения в поддръжка на промишлеността и заетостта до края на годината. Специално за безработните Евгени Иванов от КРИБ уточни:

" За всеки нает незает страната ще помогне на работодателя с минимална работна заплата, здравни и обществени осигуровки, плюс заплатен отпуск ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР