Работодатели и синдикати излизат на национален протест. Поводът са безпрецедентно ...

Работодатели и синдикати излизат на национален протест. Поводът са безпрецедентно

Цената на тока за бизнеса: Работодатели и синдикати излизат на национален протест

Работодатели и синдикати излизат на народен митинг. Поводът са безпрецедентно високите цени на електрическата енергия за индустрията.

Работодателските организации и профсъюзите се събират в на следващия ден от 12 ч. под прозорците на властта против драстичния скок на електрическата енергия за небитовите консуматори.

Бизнесът упорства за компенсации от страна на страната и предизвестява, че в случай че позицията не престава, това ще докара до загуба на работни места и растеж на услугите и стоките у нас.

" Над 600 хиляди небитови консуматори получиха септемврийски си сметки и те са в пъти по-високи. Октомврийските сметки ще бъдат в пъти по-високи.
Свидетели сме на ценови потрес, който в никакъв случай не се е случвал в най-новата история на България…. От стопанската система и обществената сфера ще се изсмучат над 2,5 милиарда лв.. Ще се стигне до цялостен колапс, прекъсване на предприятия, прекъсване на доставка на електрическа енергия “, сподели Васил Велев, Асоциация на индустриалния капитал.

" Към сегашния миг има положителни обещания, че страната ще влезе във функционалност, че и бизнесът, и семействата, ще получат поддръжка. Ние се надяваме това в социалното пространство да усили гласа на тези над 600 000 небитови консуматори-това е ясното ни желание да извършим това на следващия ден без значение от обещанията и диалозите през днешния ден. Това деяние няма политически темперамент и не обслужва никого ", съобщи Пламен Димитров, КНСБ.

Източник: btvnovinite.bg