Работодатели и синдикати искат свикване на Националния съвет за тристранно

...
Работодатели и синдикати искат свикване на Националния съвет за тристранно
Коментари Харесай

Работодатели и синдикати искат свикване на тристранката заради газа

Работодатели и синдикати желаят привикване на Националния съвет за тристранно съдействие (НСТС), с цел да бъдат разисквани цените на природния газ и ограниченията за обезпечаване на доставките за зимата.

В писмо до финансовия министър, който е и ръководител на НСТС, публикувано от пресцентъра на БСК, обществените сътрудници припомнят, че според договорите за доставка, подписани сред " Булгаргаз " ЕАД и промишлените консуматори, директно присъединени към газопреносната мрежа на страната, доставната цена се образува ежемесечно въз основа на декларираната за одобряване цена.

Понастоящем няма информация за подадено заявление до Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) от страна на публичния снабдител " Булгаргаз " за одобряване на цена на природния газ за юли 2022 година Липсата на заявление за следващ път оставя българската промишленост без цена за природния газ, се показва в писмото.

В него се припомня, че Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) изиска с писмо от през вчерашния ден до министъра на енергетиката и КЕВР незабавна информация за цената на природния газ за юли 2022 година, само че досега неяснотата продължава.

" За следващ път в границите на няколко месеца българските производства ще работят в обстановка на непрогнозируемост. Това слага под риск сигурността на пазара в страната, генерира спомагателна инфлация и, в последна сметка се отразява върху приходите и виталното ниво на популацията ", стимулират настояването си за привикване на НСТС работодателите и синдикатите.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР