Работници от запечатаните заводи на Миню Стайков край Карнобат отново

...
Работници от запечатаните заводи на Миню Стайков край Карнобат отново
Коментари Харесай

Нов протест на работниците от заводите на Стайков край Карнобат

Работници от запечатаните фабрики на Миню Стайков край Карнобат още веднъж стачкуват тази заран против затварянето на обектите.
Жандармерия охранява железопътната линия Бургас - София, която се намира в непосредствена непосредственост до завода и през вчерашния ден за три часа беше блокирана. С плакати и флагове протестиращите служащи към този момент един час стоят пред портала на индустриалната база.
Те упрекват в неистина шефът на организация " Митници " в Бургас Валери Стефанов, който сподели през вчерашния ден, че има писмена заповед за запечатването на трите заводи за спиртни питиета на " Винпром Карнобат ". " Заповед има, само че тя е единствено за осъществяването на инспекция ", сподели инженер-технологът и шеф на един от данъчните хранилища Танчо Драгиев. Освен това още веднъж Валери Стефанов разгласи, че камионите с грозде могат да разтоварват продукцията си в завода. Да, само че базата за филтрация е запечатана и обработката на грозде е невъзможна. Затова и камионите с продукция чакат начело. Протеста на служащите е импровизиран, няма сюжет и не е ясно по какъв начин ще продължи.
Над 300 чиновници на затворените от организация " Митници " заводи за алкохол се събраха нощес за два часа на централния площад в Карнобат с искане да бъдат непокътнати работните им места. Близо 10 милиона лв. са загубите за двата дни, в които производството е спряно, сподели за кореспондента ни Даниела Костадинова комерсиалният шеф Емил Пилев и добави:
" Ние освен това състояние на процедура затваряме бизнеса на цялата компания и всичките тези хора остават на улицата. Това е половината град, плюс това към нас има доста други компании, които зависят от нас - снабдители на грозде, снабдители на материали, банки ".
" Обричат ни на апетит ", обявиха протестиращите:
" Ние работим цялото семейство в този цех. Ако останем на улицата, ние умираме гладни ".
" Ние мислим, че това е обвързвано с господин Стайков. Те просто търсят нещо да намерят, с цел да го обвинят, но страдат сума ти негови служащи ".
Работниците възобновяват митингите си в осем часа сутринта.
Въпреки че от организация „ Митници “ разрешиха на камионите с грозде да влязат във " Винпром Карнобат " през вчерашния ден, там производството е спряно, добави комерсиалният шеф на компанията.
Работата на данъчните хранилища би трябвало да се възвърне тази вечер, в случай че Районният съд в Карнобат не удължи периода, в който те да останат запечатани.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР