Работните дни през следващата година ще бъдат общо 249, а

...
Работните дни през следващата година ще бъдат общо 249, а
Коментари Харесай

През май догодина ще почиваме 14 дни

Работните дни през идната година ще бъдат общо 249, а неработните - 116. Най-много дни ще почиваме през месец май - общо 14 дни. Най-много пък се обрисува да работим през месеците март, юни, юли, август и ноември, когато има по 22 работни дни.

Традиционно първият неработен ден през годината е 1 януари, който през 2021 г. е в петък. Повече неработни дни през януари няма, както и през февруари.

През март формален почивен ден ще бъде единствено 3 март - националният празник на Република България, който ще бъде в сряда. 

Около Великден ще почиваме 4 дни - от 30 април до 3 май, в това число. На 4-ти май няма да се работи поради 1 май - Деня на труда. Гергьовден, който също е публично почивен ден, се пада в четвъртък (6-ти май). 24-ти май - Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност, ще е в понеделник, като с уикенда се падат 3 почивни дни. 

Летните месеци - юни, юли и август са без спомагателни почивни дни. Денят на Съединението - 6 септември се пада в понеделник и ще обезпечи 3 почивни дни, тъй като се сливат събота, неделя и понеделник. Неработен ще бъде и 22 септември - Денят на независимостта, но той е в сряда.

През декември има 5 неработни дни - от 24 декември до 28 декември, а Нова година се пада в събота.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР