Работим усилено да наваксаме в тежката обстановка. Ако новото мнозинство

...
Работим усилено да наваксаме в тежката обстановка. Ако новото мнозинство
Коментари Харесай

Иван Иванов: Ако кабинетът падне, не можем да харчим 16-те млрд. лв. за земеделие

" Работим интензивно да наваксаме в тежката конюнктура. Ако новото болшинство в Народното събрание успее в своите планове и хвърли страната в нова поредност от избори, не знам дали осъзнават следствията ". Това съобщи министърът на земеделието доктор Иван Иванов по време на среща със аграрни производители в с. Ловчанци, община Добричка.

Той изясни, че новият Стратегически проект, касаещ българското земеделие в идващите 5 години, в който са заложени 16 милиарда лева, няма да може да започва от 1 януари 2023 година при такова развиване на събитията. " Нужни са редица законодателни промени, които няма да има опция да бъдат направени и гласувани. Това касае и Плана за възобновяване и резистентност ", сподели аграрният министър.

Той акцентира, че графикът при връзка с Европейската комисия (ЕК) би трябвало да се съблюдава, другояче ще има доста пострадали. " Надявам се диалогът да надделее и да реализираме всичко, което сме поели като ангажимент и сме почнали ", прикани доктор Иванов.

Министърът съобщи, че в последните месеци Министерството на земеделието е подхванало редица начинания, част от които взаимно със бранша. Той акцентира, че за него е значимо да чуе на място земеделските производители и техните проблеми, тъй като тези срещи дават най-точна и справедлива информация. " Идват при нас едни хора, които настояват, че ви съставляват. В доста случаи обаче ни се споделя, че не сте удовлетворени от това посланичество. Работим да бъде признат дълго чаканият закон за браншовите организации, съобщи аграрният министър.

Сред главните проблеми, които бяха разисквани на срещата, беше обезпечаването на ритмични доставки на дървата за огрев, положението на бранш " Животновъдство ", положението на полезащитните пояси в региона, разпределението на средствата сред браншовете при обвързаното подкрепяне. Производителите насочиха и искане към министъра за предприемане на ограничения за приемане на финансова поддръжка на база доказване на осъществена продукция и документи за увеличените разноски за произвеждане.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР