работи върху нова технология за производство на AMOLED дисплей, предназначени

...
работи върху нова технология за производство на AMOLED дисплей, предназначени
Коментари Харесай

Samsung разработва OLED дисплей с рекордна плътност от 1000 пиксела на инч

работи върху нова технология за произвеждане на AMOLED екран, предопределени за актуалните мобилни устройства, който има необикновено висока компактност на изображението – 1000 пиксела на инч . Официалният анонс на тези нови панели се чака през 2024 година. За достигането на толкоз висок PPI компанията употребява усъвършенствана TFT поставка.

Според оповестената в софтуерните медии информация, матрицата в тези нови екрани ще бъде 10 пъти по-отзивчива в съпоставяне със сегашните решения на пазара. Samsung акцентира, че новият екран с висока резолюция и висока компактност на пикселите ще бъде по-икономичен и по-евтин за произвеждане спрямо моделите, в които се употребяват тънкослойни транзистори. Засега компанията не дава повече техническа информация за своите нови екрани.

На доктрина, екран с компактност 1000 пиксела на инч е оптималното решение за VR шлемовете, само че към този момент Samsung не е проявявала какъвто и да било интерес към тази категория артикули. Към сегашен ден се смята, че високата компактност на пикселите и високата скорост на работа на матриците ще дадат опция да се избегне „морската болест“ и другите странични резултати при потреблението на VR шлемовете.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР