Работи се изключително активно по строителството на северния обход на

...
Работи се изключително активно по строителството на северния обход на
Коментари Харесай

Премиерът инспектира Северния обход на Бургас и новата спортна зала в града

Работи се извънредно интензивно по строителството на северния обход на Бургас, с цел да има директен път от автомагистрала " Тракия " за курорта " Слънчев бряг " и още през лятото да се пусне едното платно за придвижване. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов, който посети на място градежа на трасето. Преди това той ревизира и по какъв начин вървят дейностите по завършването на зала " Арена Бургас ".

Премиерът посочи, че с построяването на сектора ще се изнесе целия директен трафик, ще се избегнат тапите в Бургас и по този метод ще се понижи и замърсяването на въздуха. Министър-председателят акцентира и значимостта на изграждащото се трасе по повод и на туризма.

Въпреки че имаше доста отчуждителни процедури, обжалвания и екологични условия, хората ще видят какъв брой комфортно ще се пътува и всичко това ще бъде в тяхна изгода, означи министър председателят Борисов.

Северният обходен път на Бургас с дължина 4,7 км ще изнесе директния трафик, приближаващ от Варна по път I-9 и продължаващ на юг по път I-6 София - Бургас и автомагистрала " Тракия " отвън центъра на града. По този метод ще се увеличи сигурността на придвижване за пътуващите от Западна и Северна България, като се заобикаля влизането в Бургас.



Инвестицията е за близо 57 милиона лв., а средствата са от републиканския бюджет. Срокът за осъществяване на обекта е 18 месеца.

Пътят ще стартира при 230-и км на път I-9 Сарафово - Бургас, директно след Атанасовското езеро и ще приключва при 493-ти км на първокласния път при селскостопанския надлез. Отсечката ще бъде с две платна, разграничени със междинна разграничителна линия, с по две ленти за придвижване в посока и банкети, както и местни платна. Връзката на новото трасе със съществуващата пътна мрежа ще се реализира посредством 4 пътни възли.

Непосредтсвено преди да отиде до северния обход на града, Борисов прегледа и напредъка по построяването на зала " Арена Бургас ". Това е единствената зала у нас, която дава отговор на условията на Световната федерация по лека атлетика, защото разполага и с подготвителни писти ", е декларирал министър председателят.
Залата се построява със средства от страната. Цялата инвестиция възлиза на общо 57 млн. лева като за съоръжение са отпуснати и спомагателни 5 млн. лева по линия на сдружението " Академика 2011 ", чийто принципал е Министерството на младежта и спорта.

" Арена Бургас " ще разполага със спортно съоръжение за разнообразни типове спорт, което ще дава отговор на условията за осъществяване на надпревари от най-голям сан по лека атлетика, волейбол, спортна гимнастика, художествена гимнастика, бокс, битка. Общината също е вложила средства в терена, както и 2 млн. лв. за подпорна стена, за създаване на локално платно за достъп, за дотъкмяване на една от подготвителните зали и за в допълнение пазаруване на телескопични седалки. Многофункционалното спортно оборудване ще има 6500 седящи и още до 8000 правостоящи места при концерти, оповестяват от пресслужбата.



В хода на визитата си министър председателят Борисов е изтъкнал, че държавното управление е отпуснало през декември 2020 година близо 4 млн. лева, с които улиците в региона на залата, както и вътрешнокварталната инфраструктура ще бъдат рехабилитирани след завършването на строителните действия на " Арена Бургас ". Със средствата ще бъде построена и нова канализация в региона.

Кметът на Бургас Димитър Николов е отбелязал, че към този момент са почнали дейностите по рехабилитацията на инфраструктурата в региона и построяването на новите улиците към залата.

При визитата си в града Бойко Борисов посети и ОУ " Васил Левски " в кв. " Горно Езерово " дружно с министъра на образованието Красимир Вълчев.

В учебното заведение, в което учат 430 деца, са вложени 2,4 млн. лева за ремонта на класните стаи, направена е площадка по сигурност на придвижването. Предстои да бъде построена и нова спортна площадка, оповестиха на премиера от управлението на учебното заведение.

Министър Вълчев посочи, че държавното управление е нараснало възнагражденията на учителите и към този момент има два пъти повече претенденти за едно учителско място. Общо 1400 психолози, педагогичен съветници, ресурсни учители, логопеди са назначени в учебните заведения и детските градини. Близо 700 са назначените посредници. Нито едно дете не е останало без педагогическа работа през времето, когато беше прекратен присъственият развой, акцентира министър Вълчев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР