Работещи в столицата хора от Кюстендил не успяха да тръгнат

...
Работещи в столицата хора от Кюстендил не успяха да тръгнат
Коментари Харесай

Кюстендилци не можаха да отпътуват тази сутрин с рейс за София

Работещи в столицата хора от Кюстендил не съумяха да тръгнат в точния момент от автогарата в града тази заран преди 10 часа. Причината е, че дупнишкият транспортьор " Юнион Ивкони " от през днешния ден приключва осъществяването на предоставените му по контракт курсове по линията Кюстендил-София.

От автогарата предизвестиха, че до сключването на краткотраен контракт с различен транспортьор няма да може да се пътува с рейс до София в ранните часове на деня.

Досега първият рейс Кюстендил-София тръгваше в 5.30 часа и по разписание рейсове заминаваха през 45 минути. Ранните рейсове се употребиха от десетки пътуващи освен за работа, а и за доктор или за прегледи в столични клиники. Доста бяха и студентите.

Цената на билета остана 7 лв. в едната посока, въпреки, че от " Юнион Ивкони " пролетта пробваха да возят против 9 лв., само че общината разгласи, че това е в нарушаване на нормативите.

От през днешния ден за избрани часове от деня, само че след 10.00 часа, се движат автобуси на софийска компания по силата на към този момент подписан контракт на Столична община с сдружението.

Местен транспортьор сподели тази заран: " Не знам сега на гарата има ли някой. Не съм гледал, само че сигурно са пристигнали хора. Има хора, които пътуват всеки ден за работа ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР