Работата по снегопочистването е започнала около 4:00 часа във високите

...
Работата по снегопочистването е започнала около 4:00 часа във високите
Коментари Харесай

София се събуди под снежна завивка

Работата по снегопочистването е почнала към 4:00 часа във високите места, а сега се правят обработки във всички региони на територията на столицата. На терен са 137 снегогопочистващи машини към този час.

Фирмите, ангажирани със зимното разчистване на града, правят обработки със смеси против замръзване, както и избутване на сняг заради изобилните превалявания. Обработвани са улици и булеварди, по които се движи градския превоз, стръмни сектори и мостове, общинска пътна мрежа, както и Южната дъга на " Околовръстен път " и „ Самоковско шосе ".

Започна и почистването на съществени улици в кварталите в някои региони като „ Лозенец ", „ Витоша ", „ Овча Купел " и стръмни сектори в „ Слатина ". Работи се и в с. Плана, с. Железница, с. Пасарел, с. Бистрица в регион „ Панчарево ".
Прогноза за времето - 21 януари (петък)
Днес през страната ще премине леден атмосферен фронт. През деня в по-голямата част от Южна България ще превалява сняг, тук-там в низи...
Прочети повече
Извършва се и опесъчаване и разчистване на планинските пътища на Природен парк „ Витоша ": „ Драгалевци – Алеко " и „ Бояна – Златните мостове ".

В момента градският превоз в София се движи на всички места по нормалните си направления. Контролът на дейностите по снегопочистването се прави от екипи на Столичен инспекторат.

Столична община припомня на водачите на коли да употребяват транспортните средства, оборудвани за придвижване при зимни условия и да карат, спазвайки отдалеченост и със съобразена скорост.

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР