Работата на Комисията не позволява дистанционен режим и не може

...
Работата на Комисията не позволява дистанционен режим и не може
Коментари Харесай

Цацаров: Корупцията не е намаляла, но в комисията има недостиг на кадри

 Работата на Комисията не разрешава отдалечен режим и не може да спре, тъй като в случай че го направи - това е закононарушение. Имаме повече работа, корупцията не е намаляла. Това съобщи шефът на КПКОНПИ и някогашен основен прокурор Сотир Цацаров в ефира на NOVA.

На въпрос какво се случва с отнетото имущество, той съобщи, че част от него отива към Национална агенция за приходите, а с другата част се разпорежда министърът на финансите.

" В страната са спрени 150 каузи по които Комисията е просител. Най-големият ни дефицит е кадровият. От 54 управителни длъжности са незаети 24 -  това е сериозен проблем. Правим нужното за увеличението на тези щатове и за основаването на териториални дирекции на Комисията, както и доста други неща като нова интернет страница и колцентър ", изясни още Цацаров.

" В края на годината бяха незаети 100 щатни бройки. Когато в антикорупционната комисия работят минимално хора и те са на ръба на своите благоприятни условия, това към този момент е проблем. Най-силната дирекция на комисията работи с минимум персонален състав ", регистрира някогашният основен прокурор.

За предходната година Антикорупционната комисия е лишила 37 парцела и 119 моторни транспортни средства. " Най-интензивните производства за спор на ползи са не толкоз в централните органи на държавната власт, колкото в общинските администрации ", изясни още Цацаров.

" Опитваме се да създадем опростена форма на декларация, която се попълня по-лесно. 626 лица са подали заявления досега. Срокът за подаване на тези заявления е до 1 месец след анулацията на изключителното състояние ", сподели Сотир Цацаров.

На въпрос дали Комисията може да се самосезира, той съобщи, че няма такива пълномощия. " Работи се по сигнали и то, в случай че те не са анонимни ", изясни още началникът на КПКОНПИ.

" За Великден - Господ ще ни чуе и от у дома, той е в душата, а не в ритуала. Що се отнася до COVID-19  - останете си у дома! ", прикани още той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР