Р азчитаме на критиката, когато е градивна. Отговаряме ѝ по

...
Р азчитаме на критиката, когато е градивна. Отговаряме ѝ по
Коментари Харесай

Стефан Янев: Разчитаме на критиката, когато е градивна

Р азчитаме на рецензията, когато е градивна. Отговаряме ѝ по най-хубавите способи и търсим решение.

Това съобщи служебният министър-председател Стефан Янев във Велико Търново.

"Вече коментирахме цените на тока, ще се опитаме да вземем неотложни решения, каквито са вероятни сега. Това е проблем, който се случват в цяла Европа ", сподели Янев.

Премиерът не пожела да разяснява думите на представители на политически партии, защото те към този момент били в предизборна акция. Но уточни, че ограничения по отношение на повдигането на цените на електрическата енергия ще има и те ще бъдат оповестени при започване на другата седмица. Янев уточни, че тече и подготовка за изборите.

"Малко ми липсва икономическата логичност. Защо безусловно актуализацията на бюджета ще вдигне налозите? Аз не чух сходна рецензия при разглеждането на бюджета в Народно събрание. Несъстоятелно ми е подобен вид говорене. Още повече, че упованията са, че приходите на бюджета ще бъдат повече от заложеното. Няма желание за повдигане на налози, не се и чака сходно нещо. Икономиката ни се развива здравословно, като изключим този факт за повдигането на цените, което визира съществена дребните и междинни предприятия, които не са толкоз гъвкави ", изясни министър председателят.

Стефан Янев счита, че не трябва да се бърза и да се дават спорни оценки. Българската стопанска система се възстановявала след COVID-19, дружно със международната. Янев прикани да се мисли положително.

Пред министър-председателя кметът на Велико Търново и ръководител на Сдружението на българските общини е сложил няколко въпроса, които в идващите дни ще бъдат разисквани на публична среща.



Министър-председателят дойде във Велико Търново, с цел да се включи в честванията във връзка 113-годишнината от оповестяването на Независимостта. Той организира среща с кмета на града Даниел Панов, след което ще посети църквата "Св. 40 мъченици " и ще следи аудио-визуалния театър "Звук и светлина ", който стартира в 20.15 часа. Премиерът поздрави всички българи с днешния празник и ги прикани да не не помнят, че независимостта с изключение на мотив за горделивост, е и отговорност.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР