Qualcomm изрази разочарованието си от продължаващото ценово разследване на Европейската

...
Qualcomm изрази разочарованието си от продължаващото ценово разследване на Европейската
Коментари Харесай

Qualcomm е разочарована от проточилото се разследване на ЕК




Qualcomm изрази разочарованието си от продължаващото ценово следствие на Европейската комисия, включващо някогашния съперник Icera, откакто получи от регулатора ново решение за несъгласие.

Щатският производител на чипове съобщи, че нейните практики са „ пропазарни “ и акцентира, че следствието е траяло прекомерно дълго, а въпросният съперник от дълго време е излязъл от бизнеса.

Възраженията на Qualcomm се отнасят до следствието на Европейска комисия дали компанията е продава избрани чипсети за UMTS, употребявани в 3G устройства, на цени под себестойността, с желанието да „ изхвърли от пазара “ Icera.

„ Разследването, което тече към този момент девета година, се отнася до възможни нарушавания в интервала 2009 до 2011 година, и то за съперник, който няколко години по-късно избра да се отдръпна от пазара по аргументи, несвързани с Qualcomm “, съобщи основният юристконсулт и изпълнителен вицепрезидент на Qualcomm Дон Розберг.

Той добави, че компанията е разочарована, че казусът продължава да се проверява и ще тя незабавно ще приготви своя отговор до Европейска комисия.

Допълнителното решение на комисията, изпратено предходната седмица до компанията, се концентрира върху избрани детайли от теста „ цена/разходи “, прилаган от Европейска комисия за установяване на разликата сред себестойността и цените, на които е продавала Qualcomm.

Qualcomm е застрашена от санкция в размер на над 10% от световните й доходи, в случай че несъмнено, виновността й бъде потвърдена.

През предишния месец Qualcomm изиска от Еврокомисията да понижи или да отстрани напълно санкцията, която й бе наложена поради споразуменията й с Apple, цитирайки неточности в решението.

Qualcomm бе осъдена със сериозна санкция от $1,2 милиарда през януари, откакто Еврокомисията реши, че компанията е плащала на Apple да употребява единствено нейни чипове в своите iPhone и iPad, като с този ход е злоупотребила с преобладаващата си позиция.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР