Qatar Airways - една от най-големите авиокомпании в Близкия изток,

...
Qatar Airways - една от най-големите авиокомпании в Близкия изток,
Коментари Харесай

Qatar Airways с рекордна печалба преди световното първенство по футбол

Qatar Airways - една от най-големите самолетни компании в Близкия изток, разгласи рекордна облага от 1.5 милиарда $ за последната фискална година и преди международното състезание по футбол, което ще се организира през ноември-декември в страната, съобщи Асошиейтед прес.

Приходите на компанията възлизат на 14.4 милиарда $, което е нарастване със 78 на 100 по отношение на миналата фискална година.

Превозените пасажери са 18.5 милиона, или скок с 20 на 100, показва Българска телеграфна агенция.

Данните са добра вест за компанията, която записва чиста загуба от 4.1 милиарда $ в предходния цикъл поради пандемията от ковид и "приземяването " на моделите на Airbus А380 и А330.

Компанията беше подкрепена от държавното управление на Катар с 3 милиарда $ по време на най-тежките месеци на пандемията, с цел да продължи да лети.

Подобна помощ получи и най-големият и районен съперник - дубайската Emirates.

Qatar Airways обаче твърди, че сегашната облага е разследване от взетите решения по време на пандемията за разширение на мрежата от пътнически и товарни дестинации, които компанията обслужва, точната прогноза на постпандемичното възобновяване на пазара и строгия надзор на разноските.

Qatar Airways лети до 140 градове съвсем по целия свят.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР