Путин твърди, че западните санкции са виновни за продоволствената несигурност.

...
Путин твърди, че западните санкции са виновни за продоволствената несигурност.
Коментари Харесай

Износ на зърно от Украйна срещу вдигане на санкциите: какво предлага Путин?


Путин твърди, че западните наказания са отговорни за продоволствената неустановеност. " Причината за повишението на цените и идния апетит е, че съветските военни блокират 22 благ. тона храни в нашите пристанища ", дава отговор Киев.

В телефонен диалог с немския канцлер Олаф Шолц и френския президент Еманюел Макрон Владимир Путин е предизвестил Германия и Франция на Украйна. Според съветския държавен глава това ще докара до в допълнение дестабилизиране на обстановката и усилване на филантропичната рецесия.

По данни на представителя на немското държавно управление, Шолц и Макрон са настояли за завършек на войната. Путин е дал отговор, че Русия е подготвена да възобнови договарянията, които били замразени по " виновност на Киев ". Разговорът е траял 80 минути.

Путин: Украйна може да изнася свободно зърно против повдигане на глобите

Франция заяви, че Шолц и Макрон са поискали освобождението на. Путин заречен, че те ще получат отношение, съобразено с Женевските конвенции, както и че Международният комитет на Червения кръст ще има достъп до арестуваните.

Продоволствените опасности също са били във фокуса на диалога. Западът упорства Русия да вдигне блокадата на украинските пристанища в Черно море, с цел да може Киев да. Според Путин продоволствените проблеми са в следствие от " неправилната икономическа и финансова политика на западните страни ” и " антируските наказания ". Германското федерално държавно управление акцентира, че наказания върху питателните артикули не са налагани.

Путин още веднъж е предложил да позволи износа на зърно от Украйна в подмяна на анулация на. Подобно предложение той насочи и в телефонен диалог с италианския министър председател Марио Драги. Разговор за повдигане на глобите не се води, подчертаха Съединени американски щати и Англия.

Зеленски: Русия е терористична страна

Наказателните ограничения на Запада нямат нищо общо с продоволствената рецесия, съобщи украинският външен министър Дмитро Кулеба. " Единствената причина за дефицита, повишението на цените и идния апетит е, че съветските военни физически блокират 22 милиона тона украински хранителни артикули в нашите пристанища ", акцентира Кулеба. Западът би трябвало да окаже напън върху Русия да приключи блокадата, добави той. Украинският президент Володимир Зеленски упрекна Москва в гнет.

И Русия, и Украйна са огромни експортьори на зърно и играят. Някои украински пристанища са окупирани от съветски войски, а от Одеса не може да се изнася нищо поради блокадата от съветски военни кораби и заплахата от морски мини.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР