Путин се озова в една наистина трудна и драматична ситуация,

...
Путин се озова в една наистина трудна и драматична ситуация,
Коментари Харесай

Скандално Берлускони опита да оправдае Путин frognews.bg

" Путин се озова в една в действителност сложна и трагична обстановка ", разгласи Берлускони по време на присъединяване в програмата " Порта а врата " по италианската телевизия РАИ Уно.

 

" Една задача на двете проруски републики в Донбас отиде в Москва и приказва с всички там, по радиото, пред пресата, по малкия екран, с хора от партията на Путин, с министри от партията и след това отиде и при него, с цел да му съобщи: " Зеленски ускори офанзивите на украинските сили против нашите по границата. Сега има към този момент 16 000 жертви. Моля Ви, защитете ни, тъй като в случай че не го извършите, ние не знаем какво ще се случи ", сподели Берлускони.

 

Според него Путин след това е бил тласнат от съветското население, от партията си, от министрите си да стартира тази специфична военна интервенция, която трябвало да продължи седмица, до момента в който съветската войска стигне до Киев и смени държавното управление на Украйна с " порядъчни хора ".

След като думите му породиха скандал и отвращение, самият Берлускони съобщи, че те са извадени от подтекста и опростени и добави, че войната в Украйна не може да бъде оправдана, след което изрази поддръжката си за НАТО, за Европейски Съюз и за Съединени американски щати.

 

Берлускони с партията си " Форца Италия " се явява на парламентарните избори в коалиция с две крайнодесни партии - " Италиански братя " на Джорджа Мелони и " Лига " на Матео Салвини. Според допитванията трите партии ще завоюват най-вече гласове.

В предишното Берлускони поддържаше другарски връзки с Путин и даже посети дружно с него Крим след анексирането на полуострова към Русия през 2014 година

Предизборно - видео с обезчестяване раздруса Италия

 

Вчера пък съветското посолство в Рим предизвика още един скандал, като разгласява пост във Facebook със фотоси на италиански политици, срещнали се през годините с Путин. Сред тях са Берлускони и Салвини, само че също и някогашните министър председатели Матео Ренци и Джузепе Конте, Енрико Лета, от времето, когато и той беше министър председател, външният министър Луиджи Ди Майо, който в този момент е част от обединението на Лета и даже президентът на Италия Серджо Матарела и предшественикът му Джорджо Наполетано.

 

" От скорошната история на руско-италианските връзки ", написа под фотосите: " Някои от тях ние би трябвало да си спомняме ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР