"Путин печели изборите и широка подкрепа за четвърти мандат", гласи

...
"Путин печели изборите и широка подкрепа за четвърти мандат", гласи
Коментари Харесай

Вашингтон пост: Очаквайте изостряне на отношенията със Запада

"Путин печели изборите и необятна поддръжка за четвърти мандат ", гласи заглавието на в. "Ню Йорк таймс ".

Руските гласоподаватели дадоха на Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград,... към профила безапелационната си поддръжка за четвърти мандат през вчерашния ден, като съгласно предварителните резултати той получава над 70 % от вота въпреки и първичните данни за изборната интензивност да са под желаното от Кремъл, написа изданието.

Слабото показване на към този момент разграничената съпротива провокира изострен обществен спор сред двамата най-видни демократични политици, като единият упрекна другия, че е марионетка на Кремъл още преди края на изборния ден.

Очаква се Путин да продължи да ръководи без особени промени във връзка с опита да възвърне Русия като международна мощ, като в същото време лимитира икономическите промени вкъщи. Предвид статута му на президент с финален мандат мнозина чакат в този момент да стартира същинската битка измежду елита на Кремъл за избиране на приемника му, отбелязва "Ню Йорк таймс ".

"С преизбирането на Путин очаквайте изостряне на напрежението със Запада ", е заглавието на в. "Вашингтон пост ". Когато съветският президент Владимир Путин излезе на сцената на площад до Кремъл, с цел да разгласи успеха си на вчерашните избори, той направи това на открит концерт, на който се празнуваше четвъртата годишнина от неговото анексиране на Крим, написа вестникът. В седмиците преди преизбирането му за още шест години на власт президентът няма съвсем никакви предизборни прояви и не предложи кой знае какви съответни проекти за огромни вътрешнополитически промени. Той обаче провокира страхопочитанието на руснаците с показване на фантастични нови оръжия до момента в който следената от страната телевизия усили известията за заканите, които съгласно нея съставляват Съединени американски щати и съдружниците им. Сюжетът е, че Русия е под нахлуване и се нуждае от мощен водач, с цел да оцелее, отбелязва вестникът.

Докато Путин сформира новото си държавно управление, той ще би трябвало да балансира конкурентните ползи на ръководещия хайлайф, който се стреми да печели позиции за пост-Путиновата епоха, която ще настъпи един ден. Според мнозина анализатори резултатът ще бъде, че до момента в който по върховете не престават битките за вътрешнополитическия курс на страната, Путин ще има интерес да изостри спора със Запада.

Според някогашния анализатор от Кремъл и сегашен критик на Путин Глеб Павловски английският министър председател Тереза Мей Тереза Мей - английски политик Тереза Мей (по татко Брейзър) е родена на... към профила е поднесла на Путин "предизборен подарък " когато побърза да упрекна Русия за нападението над някогашния разузнавач Сергей Скрипал и взе сурови ограничения против нея. Британската реакция ядоса руснаците и стимулира някои гласоподаватели, които другояче можеше да си останат в къщи, сподели той.

Малко по-дискретно Русия заплашва с ескалация в Сирия, където бойните й дейности в поддръжка на президента Башар Асад усилват риска от боен конфликт със Съединени американски щати. Миналата седмица началникът на съветския Генерален щаб военачалник Валерий Герасимов упрекна Вашингтон, че възнамерява удари с крилати ракети по Дамаск. Той не даде доказателства, само че даде обещание, че Русия ще реагира против "ракетите и пусковите им установки, отбелязва "Вашингтон пост ".

В. "Гардиън " написа, че четвъртият мандат на Владимир Путин ще продължи до 2024 година, с което той ще стане първият водач в Кремъл, който ръководи две десетилетия, след Йосиф Сталин.

Наблюдатели на опозиционния водач Алексей Навални и други организации алармираха за пълнене на урните с авансово попълнени бюлетини и други способи за повишение на изборната интензивност, само че представител на съветската изборна комисия съобщи, че не са открити съществени изборни нарушавания, отбелязва "Гардиън ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР