Путин нарече невероятен факта, че германски танкове отново заплашват РусияВчера

...
Путин нарече невероятен факта, че германски танкове отново заплашват РусияВчера
Коментари Харесай

„Имаме с какво да отговорим“: Путин отправи предупреждение към Запада, за след изпращането на немските танкове в Украйна

Путин назова необикновен обстоятелството, че немски танкове още веднъж заплашват Русия

Вчера Владимир Путин отлетя за Сталинград.

Да, това не е неточност.

Всяка година, за няколко дни на годишнината от края на борбата при Сталинград, Волгоград условно се връща към предходното си име. Тази година се навършват 80 години от успеха в него. Между другото, това е втората огромна дата тази година, отдадена на събитията от Великата отечествена война. В края на януари в Русия беше маркирана и годишнината от пробива на блокадата на Ленинград.

Директно от летището съветският водач отиде до Вечния огън в Залата на военната популярност на Мамаев курган, където постави цветя на мемориала на бранителите на града. След това отдаде респект на гроба на маршала на Съветския съюз Василий Чуйков - командващ защитата на града. Неговата 62-ра войска пази Сталинград в продължение на шест месеца.

Следващата точка от визитата на президента беше церемония концерт, на който Путин произнесе приветствена тирада.

Главното, което сподели президентът:

- Тази борба не беше единствено борба за града - самото битие на измъчената, само че не превзета страна беше заложено на карта, изходът освен на Великата отечествена война, само че и на цялата Втора международна война беше избран и всички го усетиха, осъществиха го както в окопите, по този начин и в тила. Ние, както се е случвало нееднократно в нашата история, се стегнахме в решителната борба и победихме.

- Сталинградската борба влезе в историята като повратна точка във Великата отечествена война. Заедно с провалянето на най-голямата формация на Вермахта, волята на цялата нацистка коалиция беше победена - европейските васали и поддръжници на нацистка Германия започнаха трескаво да търсят способи да избягат, да търсят способи да избегнат отговорността и да трансферират цялата виновност върху техните някогашни господари.

- Нашият честен дълг - на първо място към войниците-победители - е деликатно и изцяло да съхраним паметта за този героизъм, да я предадем на бъдещите генерации, да не разрешаваме на никого да омаловажава, изкривява ролята на Сталинградската борба в успеха над нацизма, в освобождението на целия свят от това чудовищно зло.

- Сега, за жалост, виждаме, че идеологията на нацизма още веднъж основава директни закани за сигурността на страната ни, ние още веднъж и още веднъж сме принудени да отблъсваме експанзията на груповия Запад. Невероятно, само че е истина: още веднъж ни заплашват немски танкове Леопард, на борда на които още веднъж има кръстове, и още веднъж ще се бият с Русия на територията на Украйна с ръцете на почитателите на Хитлер - бандеровците.

- Тези, които въвличат европейските страни, в това число Германия, в нова война с Русия и още повече афишират това за приключен факт, които чакат да завоюват победа над Русия на бойното поле, явно не схващат, че актуалната война с Русия за тях ще бъде напълно друга. Ние не изпращаме нашите танкове до техните граници, само че имаме с какво да отговорим и въпроса няма да завърши с потреблението на бронирани машини. Всеки би трябвало да разбере това.

- Твърдостта на бранителите на Сталинград за съветската войска, за всички нас е най-важният морално-етичен ориентир и нашите бойци и офицери са му правилни. Приемствеността на поколенията, полезностите, традициите - всичко това отличава Русия, прави ни мощни и уверени в себе си, в нашата справедливост и в нашата победа.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР