Путин е бензиностанция с ядрени оръжия.Това обяви губернаторът на Флорида

...
Путин е бензиностанция с ядрени оръжия.Това обяви губернаторът на Флорида
Коментари Харесай

Десантис: Путин е бензиностанция с ядрени оръжия

Путин е бензиностанция с нуклеарни оръжия.

Това разгласи губернаторът на Флорида и любимец за номинацията на Републиканската партия преди президентските избори през 2024 година Рон Десантис в изявление за " Ню Йорк пост " от 22 март.

На 13 март Десантис предизвика всеобщи рецензии, в това число и от личната си партия, поради определянето на войната в Украйна като " териториален спор ", който не съставлява за Америка " жизненоважен национален интерес ".

Пред " Ню Йорк пост " губернаторът посочи, че счита Донбас и Крим за украински и акцентира, че Русия е нямало право да ги окупира. Той добави, че в случай че " можех да щракна с пръсти ", бих ги  " върнал на Украйна на 100% ".

Но той отбрани изказванието си, че войната не съставлява интерес за Америка, като посочи, че  " не бих желал да видя присъединяване на американски войски там ".

" Реалността е, че ескалация от страна на Америка с изпращането на повече оръжия и изключително на войски, съгласно мен би било неточност (Джо Байдън неведнъж е уверявал, че Америка няма да изпрати войски в Украйна). И по този начин, това беше концепцията, която се пробвах да изразя, само че Русия сгреши, като нахлу. Сгрешиха, че взеха Крим. Русия нямаше право да нахлува в Крим или да нахлува през февруари 2022 година и това би трябвало да е ясно ".

Според него Путин има " огромни упоритости " и е неприятелски към Съединени американски щати, само че " няма опциите да осъществя тези упоритости ".

" Tой е бензиностанция с нуклеарни оръжия и едно от нещата, които бихме могли да вършим по-добре, е да използваме нашите лични енергийни запаси в Съединени американски щати. (...) Начинът да ударим Путин е да го ударим чрез енергийния бранш, само че в действителност мисля, че в случай че погледнете обратно, всички военни анализатори и аз в предишното, ние надценихме неговите стандартни качества. Това (инвазията) беше голяма неточност за него. Огромни разноски и знаете, ще забележим какво ще се случи с престоя му на власт, само че това е загуба за тях ". 

Десантис допусна, че Путин е военнопрестъпник, само че изрази подозрение до каква степен Международният углавен съд е институцията, която би трябвало да държи диктатора виновен.

Украинското външно министерство, разяснявайки скандалното изявление на Десантис от 13 март за " териториалния спор " сред Украйна и Руската федерация, предложения губернатора в Киев, с цел да " разбере по-добре пълномащабната инвазия на Русия и заканите, които тя съставлява за ползите на Съединени американски щати ".
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР