Пустинният полуостров Паракас е разположен на южния бряг на една

...
Пустинният полуостров Паракас е разположен на южния бряг на една
Коментари Харесай

ДНК тестовете разкриват, че Черепите от Паракас не са на хора

Пустинният полуостров Паракас е ситуиран на южния бряг на една от най-загадъчните страни в Южна Америка – Перу. Именно там, перуанският археолог Хулио С. Тело направи едно от най-загадъчните открития през 1928 година По време на разкопките, Тело открива незнайно дотогава гробище в пустинята Паракас.В загадъчната гробница, Тело намира спорни човешки остатъци, които вечно ще трансформират метода, по който гледаме на нашите предшественици и на произхода си.Телата в гробовете имали едни от най-големите удължени черепи, откривани в миналото на планетата, наречени Черепите от Паракас. Перуанският археолог разкрил повече от 300 мистериозни черепа, за които се счита, че са на възраст най-малко 3000 години.ДНК разбор, осъществен върху някои от черепите, показва някои от най-загадъчните и невероятни резултати, които опровергават всичко, което знаем за произхода и човешката еволюция.Деформацията на черепи е антична религиозна процедура. Различни култури по света правят практики за дисторция на черепа и по-точно – удължаването му. Използваните техники са разнообразни, което значи, че резултатите не са идентични.
Има избрани южноамерикански племена, които са „ връзвали черепите на бебетата “, с цел да трансформират формата им, което води до фрапантно удължение на черепа. Прилагайки непрекъснат напън за дълъг интервал от време, с потреблението на антични принадлежности, се правили черепни деформации, които се срещат и в античните африкански култури.Въпреки, че този вид черепна дисторция трансформира формата на черепа, той не трансформира размера, тежестта или размера на черепа. Всички те са присъщи черти на елементарните човешки черепи.

 Удължен череп от Паракас. Структурата му е впечатляваща, а съществуването на червеникава коса, не е толкоз постоянно срещано в античните градове на Южна Америка
Удължен череп от Паракас. Структурата му е впечатляваща, а съществуването на червеникава коса, не е толкоз постоянно срещано в античните градове на Южна Америка Именно характерностите на Черепите от Паракас се оказват най-интересни. Те са всичко друго, само че не и елементарни. Черепите на Паракас са най-малко с 25 % по-големи и до 60 % по-тежки от черепите на елементарните хора.Изследователите твърдо имат вяра, че тези характерности може да не са реализирани с техниките, употребявани от племената, както допускат някои учени. Те освен са разнообразни по тегло, само че са и структурно разнообразни. Имат единствено една париетална плоча, до момента в който естествените хора имат две.Четете още: Във безконечната заледеност откриха куче на възраст 18 хиляди годиниТези странни характерности прибавят още тайнственост, защото откривателите към момента нямат визия кои са били тези хора.

 Отляво – Череп от Паракас, а отдясно – художествена репрезентация по какъв начин би могъл да наподобява индивида
Отляво – Череп от Паракас, а отдясно – художествена репрезентация по какъв начин би могъл да наподобява индивида Директорът на Историческия музей Паракас изпраща пет проби от Черепите от Паракас за генетично тестване, а резултатите са забележителни. Пробите, състоящи се от коса, зъби, кожа и някои фрагменти от черепните кости, дават невероятни детайлности, които подхранват мистерията към тези аномални черепи.Генетичната лаборатория, в която са изпратени пробите, не е била авансово осведомена за произхода на черепите, с цел да не се повлияе на резултатите.Интересното е, че митохондриалната ДНК, която се наследява от майката, демонстрира разновидности, непознати за никой човек, примат или животно, открити на планетата Земя. Мутациите, присъстващи в пробите от Черепите от Паракас, допускат, че откривателите са разкрили изцяло “ново човешко създание “, доста друго от Хомо сапиенс (Homo sapiens), неадренталците (Neanderthals) и Денисовия човек (Homo denisova).Брайен Фьорстер (Brien Foerster) оповестява следните резултати: “Пробата има митохондриална ДНК с разновидности, непознати до момента при хора, примати или животни, известни до момента. Данните са към момента непълни и към момента е належащо да се вършат доста проучвания, с цел да се възвърне цялостната митохондриална ДНК.Но, в няколкото фрагмента, които съумях да секвентирам демонстрират, че в случай че тези разновидности се поддържат (в останалите секвенции), това е ново човешко създание, доста отдалечено от Хомо сапиенс, неадренталците и Денисовия човек. ”

 Брайен Фьорстер преглежда Черепа от Паракас
Брайен Фьорстер преглежда Черепа от Паракас Според отчетите, “хората ”, на които са принадлежали Черепите от Паракас, са били доста биологично разнообразни от елементарните хора. Фьорстер споделя: “Не съм сигурен, че това се вписва в познатата човешка еволюция … ”Кои са били тези мистериозни същества? Как са се развили настрана на земята? Защо имат такива фрапантни разлики с елементарните хора? Възможно ли е тези същества да са извънземни? На всички тези въпроси не може да се отговори към момента, поради актуалните доказателства.Единственото, което знаем до момента, е, че има доста неща, които надвишават разбиранията на откриватели, историци и учени.Черепите от Паракас може да са доказателство, че не сме сами във Вселената. Следвайте ни в Instagram, Twitter и Youtube за забавно и мистериозно бонус наличие!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР