Пуснаха петиция в защита на софийските Хали в центъра на

...
Пуснаха петиция в защита на софийските Хали в центъра на
Коментари Харесай

Пуснаха петиция за защита на софийските Хали

Пуснаха петиция в отбрана на софийските Хали в центъра на столицата. Гражданите се подписват против решението на Министерство на културата.

В края на предходната седмица стана ясно, че Експертен съвет към министерството е одобрил план емблематичната постройка в София да стане супермаркет на непозната верига.

"Опитват се да трансфорат Централните хали на София в Кауфланд. Решението е утвърдено през вчерашния ден от единствения държавен орган, който може да спре капиталовото желание на притежателя на халите - Специализирания експертен съвет за запазване на недвижимите културни полезности към Министерството на културата.

Решението на съвета е взето на мрачно и без авансово публично разискване. Формално е законно, само че истината е, че с публичен напън то може да бъде оттеглено, защото посредством него значително се променя същността на постройката, планувана да бъде базар на закрито за разнообразни търговци.

Нека да не позволяваме емблематична постройка в София, под която лежат археологически полезности да се трансформира в следващия филиал на немска верига за хранителни артикули.

Нека покажем на министъра на културата Велислав Минеков, че не желаем халите да се трансфорат в Кауфланд и гальовен глас да ги оглася, съобщавайки за понижение на котешката храна в някой си бранш! ", написа в петицията.

Столичани не са удовлетворени историческата постройката, която е и архитектурен монумент да приюти Кауфланд.

В обществената мрежа към този момент се надигна вълна на неодобрение и мнения против решението на Министерство на културата.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР