Пускат участъкът от 7,5 километра, от скоростния път по направление

...
Пускат участъкът от 7,5 километра, от скоростния път по направление
Коментари Харесай

Пускат участък от скоростния път Видин – Ботевград по Великден

Пускат секторът от 7,5 километра, от скоростния път по направление Ботевград-Мездра след към половин месец, по Великден, заяви пред публицисти министърът на районното развиване и благоустройството Иван Шишков, съобщи кореспондент на " Фокус ".   Днес министър Иван Шишков инспектира пътя Видин - Ботевград, в сектора преди село Новачене, в посока Видин. 

По думите на служебния министър, всеки километър автомагистрала и скоростен път в този район на България са извънредно значими. Участъкът е част от лот 1 на скоростния път Видин – Ботевград и е с настрана позволение за градеж и ще бъде въведен в употреба настрана. Първото позволение за градеж е от 2016 година за сектор от един километър, а в останалата си част разрешенията за градеж са главно от края на 2020 година,  напомни Шишков.

В момента се работи интензивно по отчуждаванията тук-там, на други места по строителството, а на трети - по одобрение на Подробен устройствен план /Подробния организационен план/.

Според министър Шишков, проектирането и строителството на скоростния път Ботевград – Видин е трябвало да се случи доста по-рано. По думите му, занапред се прави процедура за изменение на Подробния организационен проект, тъй като в настоящия е било планувано пет от кръстовищата да бъдат на едно равнище. До към месец се чака да има и утвърден Подробен устройствен план.

Министър Шишков сподели още, че на строителя са изплатени 75 млн. лв.. В началото на февруари служебното държавно управление отпусна над 776 милиона лв. за поддръжка и градеж на пътища и автомагистрали. Инспектираният сектор също попадна в обсега на това решение.

За четвъртък е планувана инспекция на автомагистрала " Европа ", като шест или седем километра от автомагистралата до Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина " ще бъдат пуснати за придвижване също за Великден, добави районният министър. Очаква се обходът за Бургас също да бъде приключен за Великден.

Проверките на районното министерство по пътищата ще продължат. При предходни инспекции бе открито, че в права от автомагистрала " Хемус " е икономисан повече от  30% асфалт. Нарушения в строителството бяха открити и на Северната скоростна дъга. Липси в асфалта бяха открити и на автомагистрала " Тракия ", а в сектора Юндола -Лъки беше установено рисково разширение на пътя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР