Пускането на Rhytm Nation на Джанет Джаксън може да повреди

...
Пускането на Rhytm Nation на Джанет Джаксън може да повреди
Коментари Харесай

Не пускайте тази песен на Джанет Джексън на стария си лаптоп – може да го повреди

Пускането на Rhytm Nation на Джанет Джаксън може да повреди някои остарели преносими компютри. Това изобретение оповестява ветеранът в редиците на Microsoft Реймънд Чен посредством.

По неговите думи, при започване на века, огромен производител на преносими компютри разкрил, че Rhythm Nation, която Джексън пуска през 1989, освен поврежда някои остарели преносими компютри, само че и от време на време близко стоящи портативни компютри, на които не е пусната същата ария. Причината за тези произшествия е, че Rhythm Nation съдържа в мелодията си една от естествените резонантни честоти на хард дискове с 5400rpm периодичност на въртене.

Чен схванал за случая от собствен сътрудник, който в този миг работел по проблем в преносимия компютър на клиент с Windows XP.

„Оказва се, че песента съдържа една от естествените резонантни честоти за модели 5400rpm твърди дискове, които те и други производители доставяли. Проблемът дори към този момент си има и личен идентификатор като накърнимост –, като е определян като отвод за осъществяване на услуга посредством резонантна честотна офанзива от аудио сигнал, приближаващ от видеото към Rhytm Nation.

Британската медия цитира Чен, който привежда любопитен подобен образец за звуково влияние над работата на твърди дискове. Става дума за видео от 2009 на софтуерния инженер Брендън Грег, по това време работещ в Sun Microsystems над програмата за разбор Fishwork. Във видеото виждаме по какъв начин Грег крещи против ракла с твърди дискове. Всеки път, когато Грег изкрещява се усилва латентността на устройствата и се забавят I/O интервенциите.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР