Пускането на новата магистрала от Ниш до българската граница изцяло

...
Пускането на новата магистрала от Ниш до българската граница изцяло
Коментари Харесай

Цариброд чака с нетърпение новата пътна връзка до границата

Пускането на новата автомагистрала от Ниш до българската граница напълно трансформира образа и стопанската система на Цариброд. Това разяснява в изявление за БГНЕС журналистът и шеф на радио и телевизия „ Цариброд “ Драган Йовичич.

Бъдещето на Балканите е обвързвано с развиването на пътната и железопътната мрежа сред България и Сърбия. Големи упования за развиване на сръбската стопанска система, както и на българската се залагат на плана за газова връзка сред двете страни.

„ Подобрените пътища усъвършенстват и индустрията в района “, описа Йовичич.

Като образец той уточни, че към този момент в Цариброд започнаха да се строят фабрики, след 30-40 години застой. Вече има един цех за преработване на гуми и още два с капиталови проекти. Строи се също и цех за алкохолни произведения в промишлената зона на града, която е в непосредствена непосредственост до пътния възел.

„ Това значи, че в действителност тези автомагистрали имат своята роля и икономическо бъдеще за един град. Това, което следва тази година е модернизацията на жп линията от Цариброд до Ниш. Виждате, че се строи и пътната връзка от българска страна до граничния пункт Калотина “, описа журналистът.

Йовичич чака с неспокойствие стартирането на пътния сектор Калотина – Драгоман. „ За нас е значимо, тъй като сега над 95% от децата в Цариброд следват висшето си обучение в България. Освен това, всекидневно над 300 души от града пътуват и работят във компании в Софийска област, Божурище, Костинброд, Военна рампа и до София. Не на последно място усъвършенстваната инфраструктура оказва и позитивно въздействие върху туристическия поток сред двете страни “, сподели той. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР