Pulse Fitness & Spa дари днес пътека-тренажор на стойност 12

...
Pulse Fitness & Spa дари днес пътека-тренажор на стойност 12
Коментари Харесай

Pulse Fitness & Spa дари 12 570 лева за рехабилитация на деца в неравностойно положение

Pulse Fitness & Spa подари през днешния ден пътека-тренажор на стойност 12 570 лв. на фондация „ Сийдър “, разгласи изпълнителният шеф на спортния клуб Андон Атанасов. Устройството ще бъде употребявано за рехабилитация на над 100 деца с лимитирана двигателна дарба в център на фондацията в Кюстендил. 2282 лв. са средствата, събрани от клубни членове на Pulse Fitness & Spa, а остатъкът е безплатно подаяние от управлението на компанията.

„ В България има десетки хиляди деца в неравностойно състояние. Те имат потребност да бъдат обичани, да вървят на учебно заведение, да имат другари, да стартират работа. Ето за какво тази Коледа ние взехме решение да сбъднем едно тяхно предпочитание и да им помогнем да имат малко по-добър живот. “, споделя Атанасов.

Кампанията за набиране на средства е проведена в обекти на Pulse Fitness по време на коледните празници, донорите са стотици, а някои членове са дарявали пари и по банков път, тъй като не са имали опция да посетят клубовете, само че все пак са желали да допринесат, оповестяват от спортния клуб.

„ Гордеем се с нашите членове. Те демонстрираха, че можем доста елементарно да реализираме благородни цели, в случай че сме сплотени. Някои клубни членове нямаха опция да посетят наш клуб по време на празниците, само че все пак съумяха да покажат своята поддръжка. Това е неоспоримо доказателство за добросърдечния дух на българина и за това, че съумяваме да социализаме нашите членове в границите на дребната ни клубна общественост “, разяснява Атанасов.

Инициативата е част от годишната стратегия за обществена отговорност на компанията, чиято задача е да предизвиква развиването на спорта и дейния живот у нас. От Pulse Fitness означават, че децата, за които се грижи фондация „ Сийдър “, ще покажат, че човек може да спортува даже и в неравностойно състояние.

„ Поставихме едно положително начало на програмата ни за обществена отговорност за 2018-та още преди да е почнала годината. За нас е от изключителна значимост да поддържаме организации, които споделят визията ни за развиване на дейния живот в България и ще продължим да вършим това, до момента в който не стартираме да виждаме действително повишение на % българи, занимаващи се със спорт, който в този момент е един от най-ниските в Европа – едвам 9% “, безапелационен е изпълнителният шеф на Pulse Fitness.

Пътеката за тичане и вървене е най-нужният апарат в помощ на рехабилитацията на децата съгласно информация от лекарите-рехабилитатори на центъра и ще помогне на фондация „ Сийдър “ да извърши една от стратегическите си цели за интервала 2016-2020 година,а точно обезпечаването на опция за по-голяма автономия на младежите в обществените центрове.

Фондацията поддържа 9 обекта за обществени услуги – едно предпазено жилище, един център за обществена рехабилитация и 7 центъра за настаняване от фамилен вид на територията на общините Кюстендил и Казанлък. Неправителствената организация е деен участник във формулирането, осъществяването и оценката на политиките в региона на деинституционализацията и дава денонощна самостоятелна грижа и профилирана поддръжка на деца и младежи в неравностойно състояние.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР