Пухкави, малки, сладки и енергични – това са най-точните определения

...
Пухкави, малки, сладки и енергични – това са най-точните определения
Коментари Харесай

Морските свинчета ядат ли царевица?

Пухкави, дребни, сладки и енергични – това са най-точните избрания за морските свинчета. Тези животинки са съвършеният избор за домашни любимци, защото не основават безпорядък вкъщи, не изискват разходка и са извънредно тихи и спокойни.

Въпреки това, е целесъобразно да се проучат характерни аспекти от развъждането на морските свинчета като подобаващ дом, стадии развиване и хранене. Това ще спомогне на техните стопани да бъдат наясно с това, кое е потребно за тяхното животинче, и кое би навредило на оптималното му развиване.

В това отношение храненето на морските свинчета се оказва най-ключовият фактор, който би трябвало да се вземе под внимание. Морските свинчета са тревопасни животни и като такива те обичат да се хранят с растения. Важно е да знаете, че не всички растения спадат в категорията потребни храни. Ядат ли царевица морските свинчета?

Царевицата е растение, което постоянно се категоризира в едната прекаленост или другата, само че истината е, че то се намира тъкмо в средата. Това значи, че потреблението на царевица е потребна тогава когато е одобрявана в умерени количества. Ето какво още би трябвало да знаете:

- Царевицата е с високо наличие на нишесте, заради което не би трябвало да се употребява прекалено,

 Морско свинче Снимка: pixabay.com/Pezibear

- Отличителното преимущество на това растение е, че всяка част от него е удобна за морското свинче. Поради това не е належащо да я почиствате в допълнение от люспи, защото те не са нездравословни за здравето на морското свинче. Вътрешните обвивки на царевицата са подобаващи за всекидневно хранене, защото техният състав прилича този, на сеното, и е извънредно подобаващ за диетата на морските свинчета. Царевичната коприна също може да се приема всекидневно, заради високото наличие на минерали и витамини. Друга потребна част от царевицата за морските свинчета са суровите ядки, които могат да се дават няколко пъти в седмицата под формата на лакомство. Препоръчително е да се заобикалят външните обвивки на царевицата, защото те са изложени на пестициди.

За да улесните потреблението на царевица за вашето морско свинче, то можете да нарежете царевичните люспи на дребни части. Важно е да измиете царевицата преди хранене, както и да я давате постоянно в сурово положение, защото сварената ще затрудни процеса на разграждане.

Вижте още потребни храни за морските свинчета.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР