Пухкави домашни мъфини - бързи, вкусни, любимиНеобходими Продукти● брашно -

...
Пухкави домашни мъфини - бързи, вкусни, любимиНеобходими Продукти● брашно -
Коментари Харесай

Суперпухкави домашни мъфини

Пухкави домашни мъфини - бързи, вкусни, обичани

Необходими Продукти

● брашно - 1 1/3 ч.ч. 185 г
● бакпулвер - 1 ч.л.
● сол - 1/4 ч.л.
● краве масло - 1/2 ч.ч. (1 пръчка/115 г), разтопено
● захар - 1 ч.ч. (200 г) гранулирана
● яйца - 2 огромни стайна температура
● дестилат ванилия - 1 ч.л.
● прясно мляко - 1/2 ч.ч. (120 мл)

Начин на подготвяне

Ваниловите мъфини са лесни за подготвяне, само че има едно предписание, което може да ги направи или скапе: да разбърквате поотделно сухите и мокрите съставки, колкото сърцето ви желае, само че откакто се комбинират, би трябвало да разбивате единствено до момента в който се комбинират.

Всички мъфини са най-хубави, когато са прясно направени, само че могат да бъдат компактно опаковани в пластмаса или да се съхраняват в херметически затворен резервоар за ден-два.

Загрейте фурната до 180°C. Застелете формата за мъфини с подложки за кексчета. Заделете.

В междинна купа пресейте дружно брашното, бакпулвера и солта. Заделете.

В изравен миксер, екипиран с приставка лопатка, разбийте дружно маслото и захарта на междинна скорост до бяло и пухкаво, към 3 минути.

Изстържете стените и дъното на купата, в случай че е належащо. На междинна скорост разбийте яйцата едно по едно, като разбиете добре след всяко яйце.

Добавете дестилат от ванилия и разбийте до разбъркване. С миксера на ниска скорост прибавете половината от сухите съставки и разбийте единствено до момента в който се комбинират.

Добавете млякото и разбийте до разбъркване. Добавете другата половина от сухите съставки и разбийте постепенно или разбъркайте с шпатула единствено на ръка, до момента в който се комбинират. Не прекалявайте със смесването – колкото по-малко смесвате, толкоз по-лека ще бъде сместа за сладкишите.

Разпределете тестото отмерено сред чашите, като ги напълните на към 3/4. Печете 15-20 минути (или 8-10 минути, в случай че вършиме мини кексчета), до момента в който клечката за зъби, сложена в центъра, излезе чиста или единствено с няколко влажни трохи.

Оставете кексчетата да престоят 10 минути, по-късно извадете суперпухкави домашни мъфини от тавата и оставете да изстинат изцяло върху решетка.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР