Публикувано през март тази година изследване провокира ново търкане между

...
Публикувано през март тази година изследване провокира ново търкане между
Коментари Харесай

Google отговори на обвиненията на републиканците относно Gmail

Публикувано през март тази година проучване предизвика ново триене сред Републиканската партия в Съединени американски щати и софтуерните колоси и по-точно Гугъл. Става дума за забавно изобретение, че наподобява пощенската услуга Gmail като че ли има политически пристрастия. Създателите на изследването открили,че пощенската услуга е склонна да изпраща всеобщо разпращани писма на републиканци в спам досието, а не в основната входяща кутия. Докладът () показва, че по-малко от 10.2% от писма за набиране на средства на Демократическата партия биват неправилно изпращане в „Спам“. При републиканците този % на неточност е над 71.8%. Проучването е направено по време на кандидатпрезидентската акция в Съединени американски щати преди две години.

Докладът на учените от Държавния университет на Северна Каролина води по-рано този месец до среща сред представители на Републиканската партия и такива на Гугъл.

„Оценяваме опцията да проведем полемика със сенаторите през вчерашния ден и сме постоянно открити да доставим противоположна връзка по въпроси, засягащи нашите услуги. Тук не става дума за политическо користолюбие по отношение на метода, по който Gmail обработва нежеланата поща. Ние постановяваме едни същи политики към всички по отношение на всеобщо разпращаните електронни писма. Подобно на множеството съвременни имейл снабдители, ние пресяваме нежеланата поща, с цел да осигурим по-добро прекарване на потребителите ни. Както постоянно, ние имаме намерение да продължим връзката си със сенаторите по отношение на повдигнатите от тях опасения“, цитират Politico представител на компанията в средата на този месец. А в този момент от Гугъл не престават да коментират своите политики във връзка с нежеланата поща в обособена обява от края на предишния месец. От компанията не показват повода за обявата си, само че е очевидно, че тя идва, като отговор на републиканските сенатори.

Нийл Кумаран от отдела за продуктова сигурност в Gmail напомня, че за улеснение на страните, които желаят да изпращат писмо до голям брой контакти, съществува услугата Postmaster Tools, където изпращащият може да види положението на домайна си. „Призоваваме хората, които изпращат голям брой имейли едновременно да се срещнат със уеб страницата на Postmaster Tools, с цел да получат подробна информация и диагностика, която ще им помогне да схванат по какъв начин по-добре да доближават своите получатели“, Гугъл. Що се отнася до републиканците, техен представител предлага на Гугъл да разработят по-открит логаритъм във връзка с филтрирането на писмата, като от партията настояват, че неправилното пресяване на писмата им е коствало близо два милиарда $ от 2019 до момента.

Макс-Слейтър Робинс от Techradar разяснява тематиката, отправяйки предизвестие към Демократическата партия. „Това не е първия случай, в който компания е упрекната в користолюбие против консерваторите или потребителите с десни възгледи от Републиканската партия. И няма да е последният. Но политическите проблеми би трябвало да бъдат избягвани, изключително, в случай че републиканците се окажат болшинство спрямо демократите по-късно тази година, и стартират следствие против Gmail“, Робинс.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР