Публикуван бе съвместен отчет на Федералното бюро за разследване, Министерството

...
Публикуван бе съвместен отчет на Федералното бюро за разследване, Министерството
Коментари Харесай

САЩ обвини Русия в кибератаки срещу енергийната система и други критични обекти

Публикуван бе взаимен доклад на Федералното бюро за следствие, Министерството на вътрешната сигурност и Департамента за вътрешна сигурност.
В документа се споделя, че редица съветски хакерски групировки водят целенасочени офанзиви против значими американски инфраструктурни обекти. Това са енергийни системи, атомни електроцентрали и водоочистителни уреди.

В доклада са разказани многочислените опити за навлизане в компютърните системи на тези обекти, почнали от месец март 2016 година, продължаващи до сегашен ден. В отчета се споделя още, че задачите на съветските хакерски групировки са както обособените държавни органи, по този начин и цели браншове от инфраструктурата на Съединени американски щати.



ФБР и DHS са провели лично следствие, с което са разкрили следи на вредоносен код, систематизиран като основан от хакерската формация Dragonfly, обвързвана с съветските специфични служби.

Новият доклад е първото публично удостоверение на обстоятелството за осъществявани набези от непознати хакери (в случая руски) от страна на американското държавно управление. Досега информацията от сходен жанр се подаваше единствено от медиите.

Като разследване от тези обвинявания, плюс нашумялото дело за намесата на Русия в американските президентски избори, Съединени американски щати вкара нови наказания против Русия. В санкционния лист са включени три нови съветски организации и 14 руснака. В този лист са включени и Федералната работа на сигурността на РФ и Агенцията за интернет проучвания. В рамките на глобите се планува и замразяването на всички активи на фигуриращите в този лист хора и компании.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР