Публикуваме стенограмата от заседанието на парламентарната Комисия по културата и

...
Публикуваме стенограмата от заседанието на парламентарната Комисия по културата и
Коментари Харесай

Стенограма от заседанието, на което Жотева заплашила Къдринова

Публикуваме стенограмата от съвещанието на парламентарната Комисия по културата и медиите от 15 юни 2017, на което се развихри абсурдът сред журналиста Къдринка Къдринова и члена на Съвет за електронни медии Бетина Жотева.

Конфликтът избухва по време на полемика за ориста на чуждоезичната стратегия Радио България на БНР, когато Къдринова задава въпрос към Жотева. Тя й дава отговор на микрофона, а по-късно я заплашва да не прави интриги, тъй като " Ако си отворите устата още един път за мен, ще видиш какво става ".

Случаят откри необятен публичен отзив. Самата Жотева разгласи, че казаното от Къдринова на съвещанието е неистина и хибридна офанзива и ще я даде на съд и прокуратура, защюото популяризира неистини за длъжностни лица - в тази ситуация това са член на Съвет за електронни медии и външен министър. Въпросът на Къдринова е дали Жотева е споделяла с испаноезичен дипломат, че Екатерина Захариева, министър на външните работи, е за закриването на Радио България.

ДНЕВЕН РЕД:

1. Отчет за активността на Съвета за електрони медии за интервала 1 януари – 30 юни 2016 година, № 730-00-2, и Отчет за активността на Съвета за електронни медии за интервала 1 юли – 31 декември 2016 година, № 730-00-1, импортирани от Съвета за електронни медии.
2. Изслушване на генералния шеф на Българското национално радио по отношение на искане на БНР за изменение на самостоятелна лицензия за основаване на радиоуслуга с название „ Радио България “ и обвързваните с изменението последствия.
3. Разни
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР