Публикуваме най-четените и харесвани коментари тази седмица. Този коментар събра

...
Публикуваме най-четените и харесвани коментари тази седмица. Този коментар събра
Коментари Харесай

Коментар №2 на седмицата: Бухалките от запаса или какво може да очакват носителите на промяната

Публикуваме най-четените и харесвани мнения тази седмица. Този коментар събра над 5000 ваши прочитания в Actualno.com.

Ако някой си мисли, че ръководството на ГЕРБ е оставило единствено скелети в дрешника, доста бърка. Може и да изпаднат оттова неколцина, само че това е единствено за похищение на вниманието. Основната работа на управлявалата до неотдавна върхушка ще бъде ориентирана към компрометиране на концепцията за смяна и към смазване на нейните носители.

Бухалките от запаса са постоянно подготвени да се включат в отбрана на своите благодетели. Добре познатите ни от трите мандата на Борисов Инструменти Господни са разполагаем и по команда. А каква ще бъде командата? " Мачкаааай! ", естествено. Следва стихия, от която оживели рядко има, тъй като триъгълникът следствие-прокуратура-НАП е тъкмо като Бермудския, единствено дето е в непосредствена непосредственост.

Познавайки стила на деяние на другия триъгълник - Борисов-Пеевски-Гешев, надали ще се стърпят. Напротив, ще бранят с целия си боеприпас това, което им е останало.

Началото беше поставено с впрягане на държавната машина по тематиката за поданството на Кирил Петков. Както се видя, този въпрос едва интересува преобладаващата част от електората,, а не съгласно някакъв юридически проблем. Стана ясно, че каквото и да реши Конституционният съд, гласоподавателят е над него.

Атаките към Кирил Петков и Асен Василев обаче бяха единствено началото. Другата страна явно е обезпокоена от дейностите на Бойко Рашков и идващият набелязан се оказа той. Имал бил парцели, трябвало да потвърждава какви пари има - по този начин работят бухалките. Как не видяха Рашков, парите и парцелите му, преди да стане министър и да стартира да скапва пасианса? Как и през разум не им минава, че напъвайки се да омаскарят борещите се за смяна,

Но де толкова ум у Инструментите Господни?! Дай им да извършват заповеди. А тези със заповедите май малко по малко стартират да губят хладнокръвие. Ситуацията не е като едно време, когато Успелият Млад Мъж се юрна да завладява страната на абордаж. Днес е друго. Вълшебната дума не е " Абракадабра ", а " Магнитски ". И с нея Сараите не се отварят, а се затварят.

Интересни времена предстоят за носителите на смяната. Могат да чакат да бъдат обществено извадени за тях неща, за които не са и подозирали, че могат да бъдат укорими. Следващите министри, да вземем за пример, би трябвало да са с в действителност безупречни биографии. Да не могат да бъдат атакувани нито от законови, нито от морални позиции. Защото кафявите медии имат да заработват и няма да се поколебаят да омаскарят който би трябвало.

Заемащите се с смяната би трябвало да имат и подготвеност за всеотдайност, тъй като това, против което се изправят, не признава никакви правила, морал и граници. За правда въобще не приказваме, тя се съблюдава единствено официално. Семейства, сватове, съдружници - всичко ще бъде гледано не под лупа, а под микроскоп. И даже най-малкото петънце ще бъде размахано като компромат.

Малко наивно е да се чака основният прокурор самичък да се отдръпна. Съдейки по извършените до момента договаряния, бъдещото парламентарно болшинство има предпочитание и единодушие да направи всичко допустимо да го в профил. Чуха се даже хрумвания за съществени промени в институцията основен прокурор. Ако това бъде реализирано, дружно с измененията във Висш съдебен съвет, остават по-лесните ходове - нови шефове на служби, нови правила за тяхната работа и повече успеваемост. Тя би била най-осезаема, в случай че се стигне до неоправдателни присъди поради корупция на високо равнище. Засега вероятността това да се случи наподобява 50:50. Пак е нещо, до неотдавна не можехме и да мечтаем.

с която ще се случат първите и най-важни промени. На договарянията се чуха периоди за незабавните дейности от порядъка на 100 дни. Да, има такава процедура в развитите страни. У нас обаче 100 дни биха били прекомерно дълъг период - пребогат за вкарване на бухалките от запаса в бойна подготвеност.

Повече от всеки път България има късмет да стане естествена страна. Това нормализиране обаче няма по какъв начин да е дело единствено на шепа хора. По поддръжката, която те ще получат от нас, ще си проличи дали сме узрели да бъдем европейско общество или си ни е добре с тоягата и моркова.

Автор : Евелина Гечева
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР