Публикуваме коментара на ПР експрета Любомир Аламанов с негово съгласие

...
Публикуваме коментара на ПР експрета Любомир Аламанов с негово съгласие
Коментари Харесай

Обществено доверие не се постига с каране от трибуната на Министерски съвет

Публикуваме коментара на ПР експрета Любомир Аламанов с негово единодушие и без редакторска интервенция. Заглавието е на редакцията.

Борисов даде конференция. Т.е. направи изказване. 10% от времето отдели на задържането на обвинен, който с огромна възможност е причинителят. И 90% от времето отдели да се кара, че някакви хора очерняли страната, като му оказвали напън.

 Свободата на словото е реалност за Борисов, само че се злоупотребява
Свободата на словото е реалност за Борисов, само че се злоупотребява

Повече пари за Института по криминалистика даде обещание Борисов

За да съм благ и градивен, ето някои неща, които Борисов можеше да направи, вместо да се кара на конференцията си:
Да има малко възпитание пред гибелта на една жена. Даже и да мисли, че други са нямали. 2. Да не злорадства по подобен мотив. Нечовешко е. Като историята с кучето и пържолката. 3. Да си даде сметка какъв брой други закононарушения са неразкрити. 4. Да се научи, че откриване на закононарушения не е мъжество, с което да се хвали, а част от служебната характерност на всяко едно държавно управление. 5. Да се замисли за какво равнището на доверие в институциите е толкоз ниско. 6. Да се замисли за какво дори интернационалните му другари откровено се тормозиха. 7. Да си даде сметка, че България е на 111-о място по медийна независимост. 8. Да направи най-малко една промяна в някой обществен бранш, изключително в полиция, места за задържане, съдилища и така нататък 9. Да се извини за неуспеха на връзката към Конвенцията за предварителна защита и битка с насилието над дами и домашното принуждение. 10. Да рапортува има ли най-малко една призната смяна в законов или подзаконов акт, която да подкрепя намаляването на насилието над дами. 11. Да изиска функционален разбор от министъра на правораздаването за какво нарушители с доста неоправдателни присъди се разхождат по улиците и за какво не е въведен кумулативен фактор. 12. Да види какъв брой изнасилвачи имат единствено условни присъди и да изиска разбор за какво е по този начин. 13. Да отстрани лудостта за " маловажното закононарушение ", която възпитава цели генерации нарушители. 14. Да даде разбор какъв брой са задържани и осъдени за полови контакти с малолетни и дали е прекратена " изконната традиция " да се продават за булки деца на по 12-13 години. 15. Да даде доклад за подготовката на служителите на реда, за какво работят в ужасни битови условия, за какво от ден на ден хора отхвърлят да оповестяват публично за закононарушения, за какво има доста случаи на отвод да се работи по закононарушения, изключително свързани с принуждение над дами. 16. Да разбере, че уплашените хора имат право на реакции. Работа на ръководещите е с дейности да успокояват тези реакции. А не да се карат. 17. Да излезе и по същия метод да даде доклад всички други случаи със починали хора, когато остават почернени фамилии, само че няма осъдени отговорни. 18. Да разбере, че публично доверие не се реализира с каране от трибуната на Министерски съвет. А с непрекъснати систематични дейности на всички институции. 19. Да проумее, че едно разкрито закононарушение е добре, само че не е мотив за горделивост. Защото всеки от нас може да извади по 10 случая на неразкрити или неглижирани закононарушения. 20. Да разбере, че не би трябвало да надзирава всяко закононарушение. А да обезпечи самостоятелни работещи институции, които сами да вършат това. 21. Да спре да въплъщава България със себе си или с някои админи. Позиция против бавна работа на един държавен орган или управлението му не е позиция против страната.
И главното. Да разбере, че е прислужник на народа. И е там, с цел да служи на хората и да брани техния живот, достолепие, благосъстоятелност, права и всичко останало. С цената на непрестанен напън и надзор. Не помня някой да го е карал принудително да става министър председател. Да се оправя в този момент. А в случай че не му харесва, умерено може да си тръгне. Пак. Но не и да се кара, че някой го дръжка да си прави работата. Априлският пленум отмина.

Поздравления на полицията за добре свършената работа. Иска ми се всякога да е по този начин, освен когато има интернационален напън.

Съболезнования на околните на Виктория.

И да, страната не е той. Държавата би трябвало да е общата ни цялост от човеци, административни органи и съблюдаване на закона и процедурите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР